Joan Pera visita Cugat.cat per parlar de 'Papà Mozart'


  • Comparteix:

Joan Pera ha visitat els estudis de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

Joan Pera ha visitat els estudis de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

L'actor Joan Pera ha estat el convidat de luxe de la secció 'Donem la nota' del 'Sant Cugat a fons', patrocinada per l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). L'actor mataroní ha visitat els estudis de Cugat.cat per presentar l'espectacle 'Papà Mozart', que fa juntament amb el seu fill, Roger Pera, i l'OSV. L'obra, escrita per ell mateix, reprodueix les cartes entre Leopold Mozart i el seu fill Wolfgang Amadeus i fotografia la relació entre el geni i el seu pare, que, segons ha explicat l'actor, és totalment vigent a l'actualitat.

ESCOLTA-HO

'El que dic en aquestes cartes, que són autèntiques, és el mateix que li dic al meu fill i el que respon ell és exactament el mateix que em diu', ha assenyalat Pera, que fa anys que planejava aprofitar les cartes de Leopold a Wolfgang Amadeus Mozart per convertir-les en un espectacle. Tot plegat, finalment, acompanyat d'una orquestra simfònica, que acaba resultant en una 'meravella' però que també ha resultat ser un gran repte com a actor. 'El teatre és l'art més lliure, ets amo i senyor del que et toca dir, però aquí depens d'una orquestra', ha admès.

'Papà Mozart' recorre, a més de la relació personal entre pare i fill, l'obra del genial compositor austríac i posa les partitures universals de Mozart al servei de la història, amb dramatúrgia de Sergi Belbel i direcció musical de Miquel Gorriz. Els espectadors escoltaran durant l'espectacle, per exemple, 'Obertura Don Giovanni', 'Concert per a clarinet', 'Petita música nocturna' i la 'Simfonia número 41 Júpiter'.

L'obra s'estrenarà aquest divendres a dos quarts de nou del vespre al teatre La Faràndula de Sabadell i també es podrà veure el dissabte al Palau de la Música Catalana a dos quarts de set de la tarda. Després, iniciarà una gira per Catalunya, que encara no està tancada i en la qual Pera ha assegurat que li 'encantaria' passar per Sant Cugat, on ha representat 'tots els èxits' de la seva carrera com a actor. Durant la secció, Lluís Cabal ha explicat que aquest projecte no té data de caducitat i que, per tant, està oberta a futures representacions més endavant.




Joan Pera

És una història de dos personatges històrics, reals però que podria ser dels nostres dies. Allò que li estic dient per carta, que a més són autèntiques, és el que li dic al meu fill i el que contesta Mozart és el que diria el meu fill.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.