Sant Cugat es prepara per acollir dimecres la Copa d'Europa de boccia


  • Comparteix:

La boccia serà protanista aquesta setmana a Sant Cugat amb la disputa

La boccia serà protanista aquesta setmana a Sant Cugat amb la disputa

Sant Cugat acull la Copa d'Europa de boccia per a paralítics cerebrals entre aquest dimecres i dissabte en una prova puntuable per als Jocs Paralímpics de Rio que es disputaran l'any vinent al Brasil. El santcugatenc Àlex Trullàs com a membre de l'equip espanyol serà el representant local a la competició. El programa 'A fons' de Cugat.cat explica com funciona aquesta modalitat esportiva a través de seleccionadors, esportistes i responsables de la federació catalana i espanyola.



126 participants de 23 seleccions disputaran la Copa d'Europa de boccia en modalitat individual, per parelles i per equips. Entre les 23 seleccions hi destaquen pel seu potencial, les delegacions de Portugal, Gran Bretanya, Bèlgica, Hongria, Noruega, Grècia i Espanya.

Un dels jugadors més destacats és Pedro Cordero que ha participat en quatre jocs paralímpics on ha sumat tres medalles de bronze, a Sidney 2000, Atenes 2004 i Pequín 2008.

Cordero pateix una paràlisi cerebral tetraplègica espàstica i suma més d'una vintena d'anys dedicant-se a aquesta modalitat esportiva. Líder a la pista i guiant el seus companys per millorar els resultats. Cordero destaca que la boccia s'ha convertit en una manera de viure.

Pedro Cordero

La boccia em serveix per fer amistats, viatjar i superar-me dia a dia.


La selecció espanyola ocupa ara mateix la sisena posició del rànquing mundial i ha de quedar entre les 12 primeres per ser a Rio de Janeiro. Les tres proves que acumulen punts per als Jocs paralímpics de Rio són l'Europeu de Sant Cugat a l'abril, l'open internacional a Polònia al juny i l'Europeu per equips i parelles a londres al juliol. Tres oportunitats per aconseguir aquesta plaça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.