El Club Karate Sant Cugat renuncia a la subvenció municipal per segon any


  • Comparteix:

Imatge d'un entrenament del Karate Sant Cugat / Font: Karate Sant Cugat

Imatge d'un entrenament del Karate Sant Cugat / Font: Karate Sant Cugat

El Club Karate Sant Cugat ha renunciat a la subvenció de l'Ajuntament per segon any seguit. Tot i formar part del conveni segons el qual li pertoca una part del pressupost destinat a les entitats esportives, el club ha apel·lat a diferents motius per rebutjar-hi. Per exemple, creu que cal que l'Ajuntament prioritzi altres qüestions tenint en compte la conjuntura econòmica, té la voluntat d'autogestionar-se i ha dut a terme un replantejament del funcionament del club, que ha decidit reduir activitats més enllà de les habituals.

El Club Karate Sant Cugat ja va refusar els 2.700 euros que l'Ajuntament li havia destinat dels pressupostos de l'exercici 2017, i enguany ho farà amb la quantitat que determinin els nous criteris per establir subvencions per a entitats esportives, que s'explicaran al Consell Sectorial d'Esports. La presidenta del club, Lourdes Llorente, ha explicat que hi ha diferents motius pels quals la junta directiva ha pres aquesta decisió.

Un d'ells és de perfil 'ideològic', segons explica Llorente, i és que l'entitat creu que, tenint en compte el context econòmic, cal plantejar-se si és correcte 'demanar diners públics en aquest moment on potser cal prioritzar altres qüestions'. A més, la presidenta recorda la voluntat del club d'autogestionar-se, i explica la nova direcció que ha pres l'entitat: una 'reconsideració' del paper que ha de tenir al poble i de la quantitat d'activitats que s'hi duen a terme, plantejant si és 'legítim' seguir demanant aquesta subvenció si se n'organitzen menys.

En aquest sentit, però, diu la presidenta del Karate Sant Cugat que a aquest 'desencís' també hi ha influït el fet que l'entitat no s'ha sentit prou reconeguda per l'Ajuntament tot i la tasca que ha fet. Ara bé, també ha explicat Llorente que membres de l'Ajuntament es van reunir amb el club per preguntar els motius de la renúncia de la subvenció. I és que una altra de les raons de rebutjar la subvenció és 'de caràcter procedimental', atès el procés a través del qual s'opta a aquesta subvenció actualment.

Lourdes Llorente

En el moment concret d'organitzar les activitats, de fer una aturada, no tenia massa sentit demanar una subvenció. En el moment, a més, en què es complica el procediment de gestió d'aquesta petició.


El Consell Sectorial d'Esports, on s'explicaran els nous criteris per establir les subvencions, es reunirà el 8 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.