Més de 1.300 alumnes reivindiquen la importància de l'educació física al carrer


  • Comparteix:

1.350 alumnes de 10 escoles i tres instituts de Sant Cugat han sortit aquest dimecres al carrer per reivindicar la importància de l'esport en el Dia de l'Educació Física al Carrer. La ciutat ha acollit per primera vegada l'acte central d'aquesta jornada, impulsada pel Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya (COPLEFC) que vol impulsar l'educació física com una matèria integradora, variada i divertida.

El president de COPFLEC, Pere Manuel, ha explicat a Cugat.cat el per què d'aquesta jornada.

Pere Manuel

Volem que l'educació física es reconegui a tots els nivells com una matèria important en el currículum escolar i que es vegi que pot ser origen d'aquests hàbits saludables que pretenem que s'instal·lin a tota la població.


Una iniciativa que precisament forma part del actes de Ciutat Europa de l'Esport 2018 i que dóna visibilitat a la feina que fan els docents als centres educatius de la ciutat, tal com ha explicat el regidor d'Esports, Eloi Rovira.

Eloi Rovira

Estem molt contents d'omplir la ciutat d'activitat física als carrers i que s'hi hagin implicat tots els mestres i professors i tinguem les escoles i els instituts volcats en aquesta activitat per visualitzar aquesta magnífica feina que fan des de la seva assignatura, posar-la en valor i reivindicar la seva importància pel desenvolupament dels infants i els joves.


Mestres, professors i estudiants han convertit les places i els parcs en el seu gimnàs particular per ensenyar als santcugatencs la feina que fan a les classes d'educació física i transmetre els valors que la pràctica esportiva ajuda a potenciar com l'esforç, l'autosuperació, la cooperació i l'empatia, entre d'altres. De fet, moltes d'aquestes activitats les han preparat els mateixos alumnes. Escoltem Álvaro Molina i Unai Alonso de l'institut Joaquima Pla i Farreras.

Alumnes PlaFa

Hem vingut per fer unes activitats amb els nois de primer de primària de l'escola Collserola pensant sobretot amb ells i les seves capacitats. / Creiem que l'esport és molt importants i que s'ha d'implementar a la nostra vida i a la de tots els estudiants.


El Dia de l'Educació Física al Carrer també vol conscienciar dels problemes de salut i el cost sanitari que comporta el sedentarisme, una lliçó que els més petits tenen ben apresa. Així ho han explicat Clara Ramon, Paula Briche, Dani Domingo i Lluc Batan, alumnes de l'escola Collserola.

Alumnes Collserola

Hi ha gent que es passa el dia veient la tele o jugant i estaria bé fer una mica d'esport./ Avui és el Dia de l'Educació Física al Carrer./ He jugat a la plaça del Monestir a la batedora, el paracaigudes i el mocador./ Són importants perquè fas esport i fas jocs i et diverteixes molt.


Tot plegat ha servit per animar la societat a adoptar un estil de vida més actiu.

Instituts participants
- Joaquim Pla i Farreras
- Arnau Cadell
- Angeleta Ferrer

Escoles participants
- Collserola
- Pins del Vallès
- Turó de Can Mates
- Ciutat d'Alba
- Catalunya
- La Floresta
- Gerbert d'Orlhac
- Joan Maragall
- Jaume Ferran i Clua
- Pureza de María



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.