Jaël Bestué i Cora Salas: ambició santcugatenca al Campionat d'Espanya d'Atletisme en Pista Coberta


  • Comparteix:

Cora Salas, a l'esquerra, i Jael Bestué / Font: Cedida i Federació Espanyola d'Atletisme

Cora Salas, a l'esquerra, i Jael Bestué / Font: Cedida i Federació Espanyola d'Atletisme

Les atletes santcugatenques Jaël Bestué i Cora Salas participen aquest cap de setmana al Campionat d'Espanya d'Atletisme en Pista Coberta de València amb l'ambició de pujar al podi. Bestué competirà a la prova de 200 metres, que s'estrena amb la primera eliminatòria quan passin cinc minuts d'un quart d'una de dissabte, mentre que Salas disputarà la prova de salt de llargada tot seguit, 10 minuts més tard. Les també santcugatenques Zoya Naumov i María Abadal seran les altres representants de la ciutat a la cita.


Jaël Bestué

La vigent subcampiona mundial juvenil dels 200 metres i atleta del FC Barcelona des de l'estiu, quan va tancar una etapa de sis anys al Club Muntanyenc Sant Cugat, es presenta com una de les alternatives al títol a la líder del rànquing estatal enguany i quatre vegades campiona Estela Garcia. Bestué, de 17 anys, arriba després de guanyar el Campionat de Catalunya de clubs amb el Barça, cita on es va endur els 200 metres amb molta comoditat.

Després de la primera eliminatòria, aquest dissabte al migdia, a la tarda, a tres quarts de sis, seran les semifinals, i al diumenge es correrà la final. I tot plegat, amb una gran competició a l'horitzó: el Campionat Mundial de Pista Coberta, que es disputa d'aquí a dos caps de setmana. Aquest Campionat d'Espanya absolut és l'última opció de fer la marca mínima per ser al torneig.

Cora Salas

Salas, del Club Atlètic Igualada, es presenta amb un cartell de luxe: haver batut el rècord de salt de llargada a l'últim Campionat de Catalunya absolut, disputat a Sabadell fa poc més d'una setmana. L'atleta santcugatenca va superar una marca que feia 23 anys que no es mantenia, i assegura que afronta amb ambició aquest repte pel fet de veure's, per primera vegada, amb opcions de medalla, i fins i tot per veure's capaç de superar el seu rècord de Catalunya.

Cora Salas

Ambició és la paraula. És la primera vegada que em veig en posició de medalla, que aspiro a ser entre les tres primeres, i superar també la meva marca, per tant, el rècord de Catalunya.


Cora Salas, de 22 anys, fa dues temporades que forma part del Club Atlètic Igualada, procedent també del Muntanyenc. Les principals candidates al títol són Fátima Diame i Concha Montaner.

Nora Taher, de l'Igualada i en triple salt, Zoya Naumov, atleta de l'Agrupació Atlètica Catalunya que disputa la prova de 800 metres, i María Abadal, valldoreixenca també de l'Igualada que competeix als 60 metres, són les altres santcugatenques que participaran al Campionat d'Espanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.