La UE Sant Cugat es deixa la pell en defensa per superar el Boet Mataró

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) es deixa la pell en defensa i supera (79-74) un dels conjunts més intimidants del grup 1 de Copa Catalunya, el Boet Mataró. Els santcugatencs han agafat una renda de 20 punts a la primera part amb un espectacular encert, diferència que ha gestionat a la segona meitat, quan l'equip ha patit el desgast físic derivat del titànic esforç defensiu.

Després de caure el cap de setmana passat davant el Barberà en uns 10 minuts finals en què la UESC ja no va suportar el ritme del partit, els santcugatencs han acumulat un coixí suficient aquest diumenge per pal·liar la manca de rotació. Tot plegat, amb una planificada i encertada defensa a Sergi Homs, un dels jugadors més determinants de la categoria.

L'encert en el tir exterior i un Reyes imparable al primer quart ha fet que la UESC anotés 28 punts en només 10 minuts, ben compensat amb el forrellat defensiu muntat entorn de Sergi Homs. Els visitants trobaven opcions des de lluny, però no aprofitaven les ocasions i veien com la UESC arribava fins els 20 punts de diferència, reduïts a 15 per dos minuts finals de la primera meitat en què el Boet no ha permès que es definís el matx.

Malgrat el gran encert local a l'inici del tercer quart, amb tres triples seguits, Mario del Campo ha tornat a veure com la rotació feia minvar les prestacions del seu equip, que alhora començava a patir el desgast de la seva intensíssima defensa. Les distàncies s'han anat reduint fins a baixar dels 10 punts a l'últim quart, però la veterania de Sergi Balagué i l'encert en moments puntuals de Curto, Reyes i Carbonell han acabat garantint el triomf.

El tècnic de la UESC, Mario del Campo, destaca la importància de la defensa en el triomf.

Mario del Campo

Tot i l'avantatge que hem aconseguit al descans, teniem clar que per guanyar era necessari jugar darrere.

La UESC segueix apropant-se a la permanència i suma la 12a victòria de la temporada. El cap de setmana que ve els santcugatencs provaran de tornar a sorprendre un dels grans de la lliga al pav 1, amb la visita del CB Mollet.