El CB Roser imposa la seva llei i s'endú 15 punts de renda a l'anada del play-off davant la UESC

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) es veu aclaparada pel potencial del Club Bàsquet Roser, que s'endú 15 punts de renda del pav 1 de la Rambla del Celler a l'anada de la primera eliminatòria de la fase d'ascens a Lliga EBA (49-64). Els de Cesc Senpau han pagat car un inici dubitatiu i un final gris en què els barcelonins han aprofitat per ampliar una distància que ha estat més curta durant tot el matx. Diumenge que ve es disputa la tornada, a un quart d'una del migdia, al Pavelló de l'Estació del Nord.

El pav 1 de la Rambla del Celler s'ha omplert com mai per viure una cita històrica a la ciutat, un play-off d'ascens a Lliga EBA. La posada en escena ha estat, però, contraproduent per a la UESC, que ha sortit a pista cohibida i amb nervis. Això ho ha aprofitat el Roser per colpejar primer i manar en el marcador, però la primera cistella local els ha espolsat els nervis de sobre i la UESC ha començat a guanyar en comoditat. El matx s'ha igualat i els santcugatencs s'han fet amos del marcador, amb marges curts.

El Roser enyorava la participació del seu home més determinant, Xavi Assalit, amb molèsties, però Sergi Tubert s'ha fet amb les regnes de la pintura i ha mostrat fonaments i experiència per treure petroli per al seu equip. Tot i això, els de Cesc Senpau han arribat per davant en el marcador al descans (28-26). Al tercer període, ha aparegut en escena Assalit, però la UESC no s'ha fet enrere i, de la mà d'un inspirat Patrick Reyes, fins i tot ha arribat a rondar els 10 punts de distància per davant.

Ara bé, la maquinària barcelonina ha accelerat una marxa i la resistència local ha començat a debilitar-se, i una cistella precisament d'Assalit ha situat l'empat en el marcador al tram final del tercer quart. Aquesta dinàmica ha estat un presagi dels últims 10 minuts. Al principi del darrer període, el Roser ha sortit explosiu a pista i a poc a poc ha anat eixamplant el domini en el marcador, que ha acabat arribant als 15 punts en part també al poc encert de cara a cistella dels locals en aquest tram final.

El tècnic de la UESC, Cesc Senpau, lamenta el marge final que ha assolti el Roser en aquesta anada.

Cesc Senpau

La distància s'ha anat eixamplant, i ha passat el que no volíem, que és perdre-li la cara al partit. No hem estat mereixedors de perdre per 15 punts.

Després d'aquesta eliminatòria hi ha la Final a Quatre de Copa Catalunya, els finalistes de la qual seran els que ascendiran finalment a Lliga EBA.