Un Sant Cugat FC pansit i abatut cau davant La Jonquera i es consolida a la zona de descens

L'equip vermell-i-negre ha fet aigues en defensa i ha pagat cara la polvora mullada en atac en un duel que el situa antepenúltim a la classificació

El Sant Cugat FC cau (1-2) davant un rival directe en la lluita per la permanència, la UE La Jonquera, a la 26a jornada del grup 1 de Primera Catalana de futbol. Els vermell-i-negres surten escaldats d'un duel on la permissivitat en defensa i la falta de punteria han estat determinants perquè La Jonquera marxés de Sant Cugat amb els tres punts. La mala dinàmica de les últimes jornades, en què l'equip només ha sumat un punt dels 18 possibles, condemna el SantCu a l'antepenúltima plaça de la classificació amb únicament 29 punts, a falta de vuit jornades pel final de la competició i a dos punts de la permanència.

El perill amb prou feines ha fet acte de presència en una primera meitat de brega i disputa al mig del camp. Els dos conjunts han suat sang per fer mal a l'àrea rival, ben resguardades per les seves defenses, i les ocasions de gol han arribat amb comptagotes. La pilota aturada ha estat el major aliat del SantCu, des d'on més perill ha generat a la primera meitat, mentre que La Jonquera, molt pendent de l'errada del rival en fase de creació, ho ha provat sense encert al contraatac.

L'espessor i la poca consistència de la primera meitat, però, s'han esvaït a la represa amb un ritme frenètic capitanejat per La Jonquera, que s'ha avançat en el marcador de la mà d'Arnau Gracia al primer minut del segon temps. El gol ha catapultat els visitants, que no han deixat respirar el SantCu, i el travesser ha estat el salvador dels vermell-i-negres en els següents compassos de partit.

Ara bé, quan semblava que La Jonquera havia de tancar el partit els santcugatencs s'han trobat amb la diana de l'empat en un garbuix dins de l'àrea, després d'un servei de córner, en què Marc Pascual ha caçat la pilota enmig d'un mar de cames per fer l'1 a 1 al minut 56. La Jonquera, però, només ha necessitat 10 minuts per desfer l'empat. El porter local Carlos Sisamon ha aturat la pilota dins l'àrea i el jutge de línia ha concedit el gol fantasma al minut 63, obra de Ramon Maso.

Amb el 1 a 2 els santcugatencs s'han llençat a l'atac per provar de retallar distàncies, han descuidat la defensa i La Jonquera les ha tingut de tots els colors i gustos per sentenciar al contraatac. Els de Joan Garcia, d'altra banda, han patit la falta de llum en els metres finals i, tot i el resultat ajustat, haurien pogut rebre un càstig major si no fos per les imprecisions de la davantera visitant.

Els vermell-i-negres necessiten puntuar per trencar amb la mala dinàmica la setmana que ve davant el Lloret, rival de la part alta de la taula que ocupa la sisena posició.

Nelson Ocampo

Estem capacitats i confiem en l'entrenador, tant jugadors com ajudant. Portarem la nostra idea fins el final i tots a una ho aconseguirem.