Neix el Club Polidet Vallès Esportiu, un nou equip de futbol a Sant Cugat que vol 'volar alt'

L'entitat està formada per 37 jugadors dividits en dos equips de la categoria juvenil


  • Comparteix:

Imatge d'un dels juvenils del nou club / Foto: Vallès Esportiu

Imatge d'un dels juvenils del nou club / Foto: Vallès Esportiu

Sant Cugat segueix eixamplant l'oferta esportiva per a infants i joves. Aquesta temporada ha començat a rodar la pilota del Club Polidet Vallès Esportiu, una entitat sorgida de la il·lusió de tres amics amants del futbol que aposten 'per oferir una millor formació'. De moment, el nou club compta amb 37 jugadors repartits en dos equips de juvenils masculins, cinc membres al cos tècnic i cinc més a la gestió. El nou club santcugatenc disputa els partits de la Segona Divisió juvenil a les instal·lacions de l'escola Europa.

Cugat Mèdia ha parlat amb un dels fundadors del nou club i president de l'entitat, Enric Jané, que ha explicat el procés per forjar el que al principi era només una idea. Les ganes de crear un club diferent del ja establert en el teixit futbolístic català va coincidir amb la voluntat d'un grup de nois de tornar a reunir-se per jugar a futbol. A més, tots ells, estudiaven a l'Europa, centre on un altre dels fundadors és mestre. Tot això, ha explicat Jané, ha permès que es pogués tirar endavant el projecte inicial.

Així, es van posar els engranatges en marxa per construir un nou club a la ciutat. Els jugadors que s'hi han sumat provenien dels equips de l'Europa, que, després de superar l'etapa com a cadets, es quedaven sense opcions.

L'origen del nom i les insignies del club

A l'hora d'encetar un projecte, un dels passos que pot generar més maldecaps és quin nom rebrà aquesta idea. A Jané i al seu equip també els hi va passar, però d'una manera ben diferent: tenien del tot clar que volien posar Vallès al nom perquè és on s'anaven a establir i d'on havien de provenir els jugadors.

No obstant això, Hisenda els hi va posar traves en considerar que aquest era un nom massa comú. Per això, van decidir posar un nom amb un significat força "especial". "Vam posar 'Polidet' al nom i el van acceptar ràpidament sense necessitat de saltar-nos les traves burocràtiques d'Hisenda", ha explicat Jané. Es tracta d'una paraula que s'utilitza molt a Menorca per referir-se a què una persona que és maca o bonica. I és que un dels socis, Toni Taltabull, és d'allà i "solia dir aquesta expressió".

Amb el nom ja establert, van buscar uns colors ben especials i diferents del convencional, així que van decidir apostar pel groc i el blau. Després, van passar a dissenyar un escut format per una pilota i amb unes ales que representen que "volen volar alt".

Quin és el futur del Club Polidet Vallès Esportiu?

El president del club s'ha marcat una estratègia clara a seguir. "Volem créixer a poc a poc i amb qualitat", ha afirmat Jané, que aposta per una fórmula on no saturin d'equips les diferents categories: dos com màxim amb l'objectiu d'oferir millor formació futbolística amb uns entrenadors amb "experiència i nivell". La idea és fer les coses "molt bé per voler ser un petit gran club" que només veu com a eventual escull el fet de no disposar d'instal·lacions pròpies. De fet, enguany ja tenien integrants per fer possible un equip juvenil femení, però la manca d'un camp no ho ha permès.


Enric Jané

En el futbol les coses no es feien com crèiem que s'havien de fer i va sorgir la idea d'intentar canviar-ho nosaltres



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.