Un gol de Gerard March sobre la botzina dóna la victòria a l'Handbol Sant Cugat davant l'OAR Gràcia

Un gol de Gerard March sobre la botzina dóna un triomf èpic (27-26) a l'Handbol Sant Cugat davant l'OAR Gràcia, rival directe al grup D de Primera Estatal. Els santcugatencs han manat durant la primera part, amb domini tant en el joc com en el marcador, però en la segona els sabadellencs han capgirat la dinàmica i han dut el matx a un final d'infart. Els vermell-i-negres marxen a les vacances nadalenques amb bon sabor de boca i en onzena posició.

L'Handbol Sant Cugat era conscient de la importància de la victòria d'aquest cap de setmana per la possibilitat d'arribar a l'aturada d'hivern amb bones sensacions i per poder deixar enrere un rival directe en la fugida de la zona perillosa de la classificació. Els de López han sortit a pista amb la intensitat que requeria el repte, sobretot en defensa. De fet, els porters de tots dos equips i els sistemes defensius han estat els protagonistes en aquest primer tram, sense gols en els primers quatre minuts.

Superat el quart d'hora de joc, els locals han agafat ritme ofensiu i han adquirit una renda de quatre gols (8-4). Els visitants han col·locat el porter-jugador, una estratègia que no ha generat efecte i que han aprofitat els de Sant Cugat per seguir manant. Ara bé, l'OAR ha començat a afinar i s'ha apropat en el marcador, parcial que ha sabut aturar els de López abans del descans. La mitja part, però, ha esperonat els visitants, que han sortit més intensos i s'han arribat a col·locar per davant.

Sense rumb en atac, l'equip de David López s'ha desdibuixat i els nervis han tornat a aparèixer, fins al punt que els àrbitres han expulsat l'entrenador local. L'equip, però, no ha perdut la cara al matx i s'ha arribat als instants finals amb igualtat absoluta, sobretot gràcies a la bona feina de Gerard Esparza sota pals. Amb tot per decidir, l'Handbol Sant Cugat l'ha tingut a l'última jugada i Gerard March ha sorprès amb un llançament ben col·locat per fer el gol del triomf sobre la botzina.

El protagonista d'aquesta última jugada explica l'acció.

Gerard March

Sabíem que havíem d'acabar xutant i no perdre pilota, fins que hem trobat un espai i ha anat cap a dins.

Els vermell-i-negres tanquen l'any amb cinc punts de marge respecte el descens. L'Handbol Sant Cugat tornarà a la competició el diumenge 15 de gener a la pista del Bordils B.