Comencen les obres de renovació de la gespa de La Guinardera

Des del Club Rugby Sant Cugat esperen poder estrenar la nova gespa en el segon partit com a locals


  • Comparteix:

S'han iniciat els treballs de renovació de la gespa del ZEM La Guinardera / Foto: Cugat Mèdia

S'han iniciat els treballs de renovació de la gespa del ZEM La Guinardera / Foto: Cugat Mèdia

El Club Rugby Sant Cugat ja té a tocar la nova gespa de La Guinardera. El passat dimarts es van iniciar els treballs de renovació d'un terreny joc que ja no complia la normativa de la Federació Espanyola de Rugby (FERugby) i que si no es renovava aquest any, obligava als sèniors del club santcugatenc a disputar els partits de la pròxima temporada fora del municipi. El projecte de renovació del camp de rugbi, que té un pressupost de 577.814 euros, està previst que estigui enllestit la primera setmana d'octubre. El club santcugatenc fa temps que està en contacte amb el Club Rugby Sitges, amb qui tenen 'molt bona relació', per poder disputar els partits com a local que facin falta abans de disposar novament de La Guinardera.

De moment, s'ha començat retirant tot el cautxú del camp per poder retirar correctament la gespa. "Sembla que van molt ràpid i estem encantats amb la feina que estan fent", ha explicat el president del Club Rugby Sant Cugat, Miguel Pelayo, a Cugat Mèdia. Pelayo també ha afirmat que en un principi les obres havien de començar la darrera setmana d'agost, i que, per tant, creu que podrien acabar abans del previst. Per ara, si es compleixen els terminis previstos, el primer partit de la temporada, tant del primer equip femení com el masculí, l'haurien de jugar lluny de la ciutat. La resta d'equips de les categories inferiors del club, en principi, no es veurien afectats en la tornada a la competició.

La temporada 23/24 s'inicia el cap de setmana del 24 de setembre i tant l'equip masculí com el femení juguen com a locals. El primer equip masculí comença una nova temporada a la Divisió d'Honor B, al grup B, on buscaran un any més l'ascens a la primera divisió. El Fénix és el primer rival dels blau-i-negres. Per la seva banda, el conjunt femení del Club Rugby Sant Cugat arrenca la temporada amb la Copa FER en un enfrontament contra el Barça Rugbi. Davant la possibilitat de no tenir disponible el camp de Sant Cugat, Pelayo ha explicat que buscaran un altre lloc i que una de les opcions és disputar aquests partits al Nou Santa Bàrbara de Sitges.

Els primers equips del Club Rugby Sant Cugat ja han començat la pretemporada i, fins que no estigui completada l'obra de renovació de la gespa, entrenen al camp sud de La Guinardera. L'estat de la gespa d'aquest camp no és l'òptim per a la pràctica d'aquest esport, segons explica Pelayo, qui ha demanat a l'Ajuntament poder-la substituir amb la gespa que estan retirant del camp central. Tot i això, el president del club blau-i-negre no té del tot clar si és possible fer aquest canvi.

El següent pas: rebre l'homologació per part de la Federació

Quan finalitzin els treballs d'instal·lació de la nova gespa, abans que els jugadors i jugadores blau-i-negres puguin estrenar-la, hauran d'esperar a l'homologació per part de la Federació Espanyola de Rugby (FERugby). L'organisme haurà de donar el vistiplau perquè el sènior femení pugui utilitzar el complex esportiu en els partits com a local de la Lliga Iberdrola, competició on era obligatòria aquesta renovació si volien jugar en aquest terreny.

Quan el darrer govern municipal va licitar el projecte, ja es va posar a disposició de la Federació per poder conèixer els requisits i aprovar un pla de treball d'una empresa que pogués complir la normativa quant a la seguretat i mida del camp, segons ha explicat Pelayo. En principi, si es fa la instal·lació correctament, no hauria d'haver-hi cap inconvenient perquè la ZEM La Guinardera pugui rebre l'homologació per part de la Federació.

Problemes amb l'enlluernament de l'equipament esportiu

Per altra banda, el president del club santcugatenc ha tornat a insistir en la necessitat de disposar de més elements de seguretat per evitar nous episodis de robatori de coure a l'equipament municipal. Aquests robatoris, que es van produir als mesos de juny i juliol, van provocar que La Guinardera és quedes sense enllumenat, i a hores d'ara encara no s'ha acabat de solucionar aquest problema de falta d'il·luminació. "Estan treballant per poder arreglar-ho, perquè sinó d'aquí no res, a la nit no es podrà entrenar", ha afirmat Pelayo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.