Rafa Ruiz, el tècnic més longeu en una banqueta d'un primer equip santcugatenc

Cugat Mèdia fa un recorregut per la trajectòria de l'entrenador a través de diferents figures del seu entorn


  • Comparteix:

El tècnic Rafa Ruiz iniciarà la quinzena temporada al DSV Club Voleibol Sant Cugat i la desena al capdavant del primer equip on és l'entrenador més longeu en una banqueta sènior santcugatenca. Ruiz ha assolit els majors èxits de la història del club amb un triplet juvenil amb Campionat de Catalunya, d'Espanya i de Superlliga el 2012 i dues participacions en la Copa de la Reina i tres als play-offs pel títol amb el primer equip. Cugat Mèdia ha recorregut la trajectòria del tècnic a través de l'expresident Miquel Martínez, l'exjugadora i exentrenadora Neus Sánchez i l'entrenador Álex Pérez.

Els seus inicis, presagi d'èxits

Rafa Ruiz va arribar al club, procedent del Barça, fa 15 anys i es va encarregar de dirigir un infantil B en la seva estrena com a entrenador. Ben aviat va demostrar la seva vàua arribant al cadet on va començar a sumar campionats de Catalunya i d'Espanya sense cap tipus d'aturador. El seu moment àlgid a la base va ser amb una fornada de juvenils, referent al volei estatal. Un equip que va guanyar el Campionat de Catalunya, d'Espanya i la Superlliga, disputada a Sant Cugat.

Del sènior B al primer equip

Rafa Ruiz va experimentar la categoria sènior amb el filial on va assolir l'ascens a Primera Nacional. A partir d'aquí ja va instal·lar-se a la banqueta del primer equip on ha assolit èxits sense precedents: tres play-off pel títol disputats i dues participacions a la Copa de la Reina.

'Entrenador de rendiment, gran gestor de grups i apren de tothom', el perfil de Rafa Ruiz

Moltes són les veus autoritzades que poden parlar de les 14 temporades del tècnic a Sant Cugat, però hi ha tres que tenen especial rellevància i coneixement sobre l'entrenador. Miquel Martínez és expresident del DSV Volei Sant Cugat i la primera persona que fitxa al tècnic. Martínez ressalta que "Rafa Ruiz és la figura del club a peu de pista, com a formador i capaç d'aconseguir tots els reptes que es planteja". "No m'imagino el club sense el Rafa i crec que hauria de seguir quan deixi el primer equip a l'estructura tècnica", ha ressaltat Martínez.

Un dels entrenadors que més coneix a Rafa Ruiz és Álex Pérez amb qui va entrar al club fa més d'una desena d'anys i amb qui han compartit equips, entrenaments i triomfs. "Sap gestionar els equips, treu rendiment màxim a les jugadores i s'implica moltíssim en les tasques dels entrenaments", ha destacat Pérez.

Una altra de les persones que coneix bé al tècnic és Neus Sánchez, exjugadora amb Rafa Ruiz i també entrenadora en el cos tècnic de l'entrenador. "Sempre implica i dona responsabilitats al seu cos tècnic, confia molt en les persones", ha lloat Sánchez.

Última temporada de Rafa Ruiz?

Preguntat si serà la darrera temporada al primer equip, Ruiz no respon amb claredat, però creu que s'apropa el final a la banqueta sense marca cap data. De moment continua amb ambició per a la nova campanya, ha assenyalat que "el club és la meva família. Un pot canviar de família o de treball, però jo no canvio de club", ha explicat Ruiz.












Rafa Ruiz

És el meiu club. Pots canviar de feina, de família, però el Volei Sant Cugat és el meu club, un sentiment molt especial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.