Rafa Ruiz tanca l'etapa de 10 anys a la banqueta del DSV Volei Sant Cugat

El tècnic suma 15 temporades al club i és una llegenda a l'entitat, on ha dut l'equip a fites històriques


Temes relacionats

Rafa Ruiz, el tècnic més longeu en una banqueta d'un primer equip santcugatenc (19/jun/23)


  • Comparteix:

El tècnic del primer equip del DSV Club Voleibol Sant Cugat, Rafa Ruiz, tancarà l'etapa de 10 anys al capdavant de la banqueta vermell-i-negra quan finalitzi aquesta temporada. Així ho ha confirmat l'entrenador a Cugat Mèdia després de finalitzar la lliga regular amb el play-off pel títol assegurat. Ruiz suma 15 temporades al club, on ha estat capaç de consolidar l'equip com un dels referents del volei estatal amb tres participacions en la Copa de la Reina i assolint les semifinals d'aquesta temporada i quatre play-offs consecutius pel títol, amb la possibilitat d'anar a jugar competició europea depenent dels resultats en aquesta eliminatòria de quarts de final. L'entrenador barceloní seguirà al club amb altres funcions, però sempre lligades a la banqueta.



Èxits al planter

Rafa Ruiz va començar portant un infantil B per després fer el salt al cadet i arribar a una primera etapa triomfal: l'any 2012. Ruiz va assolir un èxit sense precedents a l'entitat: el triplet juvenil amb Campionat de Catalunya, d'Espanya i de Superlliga. A partir d'aquí, la carrera del tècnic no ha tingut cap mena d'aturador.

Del sènior B al primer equip

Ruiz va experimentar la categoria sènior amb el filial on va assolir l'ascens a Primera Nacional. A partir d'aquí, ja va instal·lar-se a la banqueta del primer equip on ha assolit èxits sense precedents: quatre play-offs pel títol disputats i tres participacions en la Copa de la Reina. La seva constància com a entrenador l'ha dut a patir per salvar la categoria, en els seus inicis, a consolidar un conjunt que a les darreres quatre temporades sempre ha lluitat per estar a les places capdavanteres de la Lliga Iberdrola i arribant a semifinals de la Copa de la Reina aquesta temporada.

Gent de casa i amb el pressupost més baix de la categoria

Tots aquests èxits s'han hagut de cuinar a foc lent i amb molta paciència. Nodrir-se de jugadores del planter i amb el pressupost més baix de la categoria encara li donen més mèrit al rendiment esportiu assolit per Rafa Ruiz.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.