Un 72% de santcugatencs veu el context polític com un dels principals problemes de Catalunya


  • Comparteix:

Un 72% de santcugatencs creu que el context polític és un dels principals problemes del país, segons l'Observatori Sociològic de Sant Cugat. L'informe, presentat aquest dimecres, assenyala que un 28% el considera un dels problemes que més els afecta, per sobre de l'economia, el mercat laboral o la sanitat.

El Comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, ha assenyalat que aquesta preocupació és comprensible i que és responsabilitat dels polítics destensar la situació.

Joan Puigdomènech

Entenc que aquesta preocupació no és només lògica sinó que està relacionada amb el dia a dia. Hem de trobar a àmbit polític les solucions que contribueixin a trobar una solució.


La mobilitat, amb un 37,2%, i l'aparcament, que escala fins el 19,2, continuen protagonitzant les preocupacions dels santcugatencs. De fet, el trànsit suspèn amb un 4,9 sobre 10 en la valoració ciutadana i els autobusos urbans són el servei pitjor valorat pels santcugatencs amb un 6,1.

Tot i això, els santcugatencs segueixen satisfets amb la vida a la ciutat i mantenen la nota global de 8,1 i un 90% es consideren bastant o molt satisfets. Sobre l'evolució de la població, un 40,3% considera que Sant Cugat ha millorat en l'últim any, mentre que un 39,9% la veu igual. Prop del 18%, en canvi, creuen que ha empitjorat.

La percepció de la situació econòmica manté la tendència a la millora i deixen de considerar-la dolenta per primera vegada en els últims 10 anys. De cara al futur, les perspectives també són optimistes, especialment entre els joves.

Pel què fa a l'equip de govern, l'alcaldessa, Mercè Conesa, arriba al 93% de coneixement a l'enquesta, el segon màxim històric d'un alcalde des que al primer observatori Lluís Recoder va arribar al 97,5%. La valoració, en canvi, cau lleugerament fins al 6,6, dues dècimes per sota de l'última onada. L'equip de govern també registra una petita caiguda d'una dècima i es queda en 6,4.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.