L'Ajuntament tanca el 2012 en verd i amb menys endeutament


Temes relacionats

El pressupost del 2012 tancarà amb superàvit ( 3/mar/13)


  • Comparteix:

Brugarolas, en la presentació de la liquidació pressupostària

Brugarolas, en la presentació de la liquidació pressupostària

L'Ajuntament ha tancat el pressupost de 2012 amb un estalvi net de 4'1 milions d'euros i un endeutament del 67%, amb una disminució del deute viu de set milions d'euros. Malgrat les tensions de tresoreria en l'últim exercici, l'àrea d'Economia ha argumentat que els números positius es deuen a la reducció de l'execució d'algunes partides com Alcaldia i Seguretat Ciutadana, que han completat el seu pressupost en un 73'5 i un 76'5%, respectivament. L'àrea que menys s'ha reajustat ha estat la de Serveis a les Persones, que s'ha executat un 92'5%.

Números verds. D'aquesta manera el consistori dóna per tancat el pressupost de 2012 amb una liquidació que posa sobre la taula un romanent de 44.900 euros i una ràtio d'endeutament del 67%, inferior al 75% de límit que marca la llei, i amb una reducció de l'endeutament viu de set milions d'euros.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha presentat aquest dimarts la recepta santcugatenca per assolir una 'photo-finish' en positiu per liquidar els comptes de l'any passat: menor execució selectiva del pressupost per equilibrar els comptes a la disponibilitat real de la tresoreria.

Carles Brugarolas

L'esforç permet un resultat: un superàvit obligat per compensar els dèficits de tresoreria, que així queda en equilibri.


Això es tradueix a executar menys pressupost del previst en algunes partides, com Alcaldia i Seguretat Ciutadana, que respectivament han vist executades les seves previsions pressupostàries en un 73'5 i un 76'5%. A l'hora de fer aquest 'reajustament' dels comptes, el consistori ha procurat protegir àrees com la de Serveis a les Persones, que ha aconseguit executar-se en un 92'5%. Brugarolas remarca que, amb aquestes xifres, Sant Cugat disposa de força per continuar oferint els serveis públics.

Carles Brugarolas

La capacitat financera per oferir els serveis hi és.


Malgrat tot les tensions de tresoreria han existit i, aplicant aquest criteri de prudència, l'àrea econòmica ha fet una previsió a l'alça de les provisions d'insolvència, que han passat de 15 a 22 milions d'euros.

En el capítol de pagament a proveïdors, el consistori paga les seves factures en 46 dies de mitjana, entre el consistori i els organismes autònoms, i l'objectiu és reduir el termini a 30 dies.

La liquidació dels pressupostos es presenta dilluns al ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.