Les corals La Lira i La Unió portaran les caramelles pel Diumenge i Dilluns de Pasqua


  • Comparteix:

Les caramelles és una tradició santcugatenca que es remunta fins el 1872

Les caramelles és una tradició santcugatenca que es remunta fins el 1872

La coral La Lira i la coral de La Unió han recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat diumenge i dilluns de Pasqua amb les tradicionals caramelles. Les dues entitats centenàries han fet les habituals parades al monestir, l'Ajuntament i Ràdio Sant Cugat, on han cantat un ampli repertori de sardanes, havaneres i temes populars.

Una de les cites obligades de Setmana Santa són les cantades de caramelles que, com cada any, aniran a càrrec de La Unió i La Lira. Les dues recorreran, cadascuna pel seu compte, els carrers del casc urbà amb la voluntat de fer més amè els dies de Pasqua als santcugatencs.

Les corals coincidiran, però, en diversos llocs com el monestir -després de la missa-, l'Ajuntament i la ràdio, Unes visites que arrosseguen una tradició centenària que, en el cas de La Lira, és remunta al 1872. Un dels membres de la coral, Josep Garrell, ha explicat quin és el secret per mantenir aquesta tradició viva durant tant de temps:

Josep Garrell

Mantenir la tradició i les ganes de fer les coses és el que ens ha permès continuar amb aquesta iniciativa


A diferència de la coral La Lira, la coral La Unió és mixta. Una característica que va venir marcada per l'evolució de l'entitat, segons ha dit el president del Teatre de la Unió, Joan Mata:

Joan Mata

La coral ha fet una evolució fins el moments de ser mixta


En el cas de la coral La Lira, el repertori de les caramelles de Pasqua ja està decidit. La cantada inclourà valsos; sardanes com 'L'Empordà' i 'Llevantina'; i havaneres, com 'El meu avi', en homenatge al desaparegut compositor Ortega Monasterio.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.