Mariona Castillo i Marc Sambola despullen la intimitat amb 'NUS'


  • Comparteix:

Sambola i Castillo, 'NUS', en un moment de l'espectacle

Sambola i Castillo, 'NUS', en un moment de l'espectacle

Fent gala de les dues accepcions de la paraula 'nus', Marc Sambola i Mariona Castillo han pujat aquest dijous a l'escenari del MUT de Torreblanca per oferir una vetllada musical íntima i transparent que ha teixit complicitats amb el públic santcugatenc. Amb la proposta 'NUS', el duo ha defensat un repertori de temes propis que expliquen històries quotidianes concebudes com petits homenatges a la gent que els envolta. El concert, organitzat per Jazzenviu, forma part de la programació 'Viu la cultura de prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP).



Mariona Castillo, cantant i actriu de musicals com 'Mamma Mia!' i 'Cop de Rock', i Marc Sambola, compositor i directori musical del cor Amarcord, es van conèixer fa anys en un musical de creació de la companyia de Sambola. La connexió musical va ser tal que van decidir unir forces per crear un projecte en comú. D'aquesta unió va néixer 'NUS', un projecte a mig camí entre la cançó d'autor, l'indie i el pop, que s'ha pogut veure aquest dijous al MUT del Casal de Torreblanca.

A través de la música, la veu i la guitarra espanyola, 'NUS' proposa un viatge a través de la intimitat de Castillo, responsable de les lletres. Un conjunt de temes propis que parlen de persones reals, amb noms i cognoms, que a través de la sinceritat busquen la connexió amb el públic. Un exercici de despullar-se i crear vincles que, com explica Mariona Castillo, té molt a veure amb el dues accepcions del nom de la formació.

Mariona Castillo

És un nus, perquè totes les cançons parlen de lligams sentimentals amb totes les persones a les que he escrit aquestes cançons, però també pel fet de despullar-se.


Per aconseguir aquesta intimitat es necessita un format petit que permeti la interactuació directa amb el públic. Una aposta que el grup va portar al seu màxim exponent en el seu primer any de vida, durant el qual van fer una fira per cases particulars d'arreu del país. Tot i haver canviat els menjadors particulars per escenaris com el MUT, Castillo afirma que l'essència és la mateixa i comenta que la relació que s'estableix amb el públic és molt bonica.

Mariona Castillo

El que buscàvem realment era que no hi hagués cap barrera amb el públic. Així com nosaltres ens despullàvem, volíem que el públic també ho fes. Ha estat molt bonic.


Després del concert d'aquest dijous al MUT de Torreblanca, 'NUS' actuarà la setmana vinent a La Granja de Badalona en un concert que comptarà amb la presència del pianista Ismael Dueñas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.