La revista, nascuda a La Floresta, 'El Víbora' rep un dels premis del Saló del Còmic


  • Comparteix:

El Víbora es dóna tres mesos per 'recuperar' les vendes.

El Víbora es dóna tres mesos per 'recuperar' les vendes.

La revista El Víbora, nascuda a La Floresta de la mà del dibuixant santcugatenc Josep Maria Berenguer, rep un dels premis del Saló del Còmic de Barcelona. Aquest reconeixement significa una empenta important per la publicació després d'anunciar, fa pocs dies, la seva possible desaparició si les vendes no experimentaven un creixement important.

El Víbora ha rebut una empenta moral i econòmica (1.200 euros) després de ser distingida amb el premi a la millor revista de còmics que atorga el Saló del Còmic de Barcelona. Aquest guardó arriba en un moment especial per la publicació ja que fa un parell de dies el seu editor, Josep Maria Berenguer, anunciava que la revista podria desaparèixer si les vendes 'no s'animaven'.

Actualment El Víbora es troba en els 8.000 exemplars quan fa només cinc anys ratllava els 20.000. Res a veure amb els 40.000 que es venien als anys 80. L'equip directiu s'ha donat tres mesos per recuperar lectors tot i que la resposta ja ha començat a arribar com explica Josep Maria Berenguer:

Josep Maria Berenguer

Estem rebent moltes respostes de lectors donant-nos ànims i els companys de la premsa també ens estan ajudant parlant de nosaltres


Nascuda el 1979, El Vibora ha estat des d'aleshores un referent del moviment 'underground' del còmic que va tenir el seu moment àlgid en la dècada dels vuitanta, coincidint amb els millors moments del gènere.
Per El Víbora han passat autors com Max, Nazario, Gallardo o Mediavilla. De l'àmbit internacional, ha comptat amb la col·laboració de veritables mestres del gènere: des de Ralf König a Robert Crumb. Actualment, les 68 pàgines d'aquesta publicació mensual compten amb la ploma del bo i millor del còmic contemporani: Miguel Ángel Martín, Mauro Entrialgo o Carlo Hart.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.