La Comissió del Paga-li Joan fa una crida a la participació dels més petits


  • Comparteix:

El Paga-li Joan es balla durant Festa Major, en la diada de Sant Pere (29 de juny).

El Paga-li Joan es balla durant Festa Major, en la diada de Sant Pere (29 de juny).

Els responsables de la Comissió del Paga-li Joan han fet una crida perquè els més petits es tornin a vincular a aquest ball tradicional de Sant Cugat, després de l'escassa participació experimentada en els últims anys. Les inscripcions pel ball del vano i el ram ja es poden fer a la Casa de Cultura i el Club Muntanyenc, i els assajos començaran a principis del mes vinent.

En els últims anys, el nombre de nens i nenes que participen al Paga-li Joan, que es balla el dia de Sant Pere, ha anat minvant progressivament. Si fa uns anys ballaven fins a 40 parelles infantils, l'any passat aquesta xifra es va reduir a només 12 parelles. Aquesta tendència preocupa als membres de la Comissió del Paga-li Joan, que volen que aquest 29 de juny el Passeig dels Plàtans es torni a omplir de nens i nenes amb motiu del ball més emblemàtic de Sant Cugat. La crida la fa Asensi Gimènez, de la Comissió del Paga-li Joan.

Asensi Gimènez

L'any passat van participar pocs nens. Les escoles estan començant a ensenyar el ball, i necessitem que els infants tornin a vincular-se al Paga-li Joan.


Segons Asensi, la tradició del Paga-li Joan ha de continuar per enfortir el sentiment d'identitat dels santcugatencs, i per això cal que les noves generacions s'hi tornin a implicar.

Asensi Gimènez

El Paga-li Joan s'ha de ballar almenys un cop de petits i un altre cop de grans.


Les inscripcions per al Paga-li Joan ja estan obertes, i es poden fer a la Casa de Cultura i el Club Muntanyenc. Els assajos començaran el 2 de juny en dos grups separats, un per als adults i un altre per als infants. El ball tindrà lloc el 29 de juny, diada de Sant Pere, al Passeig dels Plàtans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.