La coral Cantem les 40 organitza una ruta per recordar els exiliats de la Guerra Civil


  • Comparteix:

La coral en una actuació a la plaça del Coll / Foto: Fabcebook de Cantem les 40

La coral en una actuació a la plaça del Coll / Foto: Fabcebook de Cantem les 40

La coral Cantem les 40 fa una sortida aquest diumenge en record dels refugiats durant la Guerra Civil espanyola. L'agrupació partirà de la ciutat a les set del matí en autocar i s'aturarà a cantar en cinc llocs representatius de l'exili, com el camp de concentració d'Argelers.

La membre de la coral Núria Casas ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' que les cançons que han preparat per la sortida estan curosament escollides.

Núria Casas

Aquests dos últims assajos hem intentat buscar les cançons que s'adiguin més a la situació i als llocs que visitem.


La primera parada de Cantem les 40 és al Museu Memorial de l'Exili, a la Jonquera, on faran una visita guiada. A continuació viatjaran fins el que va ser un camp de concentració, a platja d'Argelers, per on van passar aproximadament 100.000 espanyols que fugien de la guerra.

Després de dinar, s'acostaran a Rosselló per conèixer on es va fundar la Maternitat d'Elna, creada per la suïssa Elisabeth Eidenbenz, que va atendre més de 600 parts de dones refugiades de la Guerra Civil. Cantem les 40 llegirà a les portes de la institució uns escrits de memòria històrica. També ho farà a la propera parada, la tomba d'Antonio Machado a Colliure. Per acabar, aniran al memorial del filòsof alemany Walter Benjamin a Portbou, on es va treure la vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.