La Generalitat manté el Festival Nacional de Poesia malgrat la intervenció espanyola dels comptes


  • Comparteix:

La inauguració de FNP a Sant Cugat es mantindrà

La inauguració de FNP a Sant Cugat es mantindrà

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) tirarà endavant el Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat malgrat la intervenció per part del govern espanyol del pressupost de la Generalitat, arran de l'1-O. Fonts del departament de Cultura han explicat a Cugat.cat que, de la programació que es tenia prevista, es mantindrà la inauguració i la cloenda i les activitats amb poca despesa tècnica. També es modificaran espectacles perquè siguin assumibles econòmicament i els que no ho siguin es recuperarien en la propera edició. L'Ajuntament mantindrà l'aportació de 35.000 euros que tenia previstos.

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, amb un pressupost de 35.000 euros, és una de les 30 actuacions del departament de Cultura que s'han vist aturades per la intervenció espanyola del pressupost de la Generalitat. Això ho anunciava el mateix el conseller de Cultura, Lluís Puig, el 22 de setembre passat. Puig va advertir que la decisió del govern espanyol és 'un atemptat que afecta a totes les persones de Catalunya'.

En l'àmbit de les biblioteques, la disposició de l'Estat espanyol fa que, segons Cultura, quedin 'automàticament intervinguts' tots els saldos positius dels quals disposa el Servei de Biblioteques per dur a terme les funcions de suport a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Aquest fet, segons Puig, impedeix executar la majoria d'activitats i projectes pendents previstos fins a finals d'any. Entre d'altres, no es podran realitzar les activitats pendents de foment de la lectura, jornades professionals, treballs tècnics preliminars del catàleg i carnet únic de Catalunya.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha reafirmat el compromís de l'Ajuntament a la ciutat i ha alertat de la 'mutilació' que l'Estat està fent a les cultura catalana.

Carmela Fortuny

Tant la Generalitat com l'Ajuntament considerem que és un pilar que no ha de trontollar i gràcies a l'aportació del Consistori podrem fer aquest Festival, que s'haurà d'adequar al pressupost.


Aquest divendres la ILC donarà tots els detalls de la programació. La paralització del festival ha comportat, de moment, la cancel·lació d'activitats programades en el festival com la xerrada dels Amics de la Unesco sobre Palau i Fabre prevista per aquest dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.