L'Associació per al Parkinson reivindica els beneficis de l'artteràpia amb una mostra a la Llar d'Avis


  • Comparteix:

La delegació santcugatenca de l'Associació Catalana per al Parkinson ha inaugurat aquest dimecres l'exposició 'In the Moment: El Moment Present', que recull les obres resultants d'un projecte d'artteràpia en què han participat persones afectades per la malaltia del Parkinson de Sant Cugat, Barcelona i Canberra, a Austràlia. La mostra, que es podrà veure fins al 2 de desembre a la Llar d'Avis de la Parròquia, inclou una trentena de pintures i textos escrits pels participants.

Aquesta iniciativa d'artteràpia compta amb una gran sinergia entre les dues ciutats catalanes i Canberra, on ja es va fer una exposició similar a l'abril. En el cas de Sant Cugat, la mostra també serveix per donar el tret de sortida a la commemoració del 15è aniversari de la seu local de l'Associació Catalana per al Parkinson. El president, Esteve Sala, explica l'objectiu de la mostra.

Esteve Sala

Que la gent entengui el que es viu quan un pateix una malaltia com el Parkinson, i també el que pot fer per tothom l'artteràpia.


Gairebé la meitat de les obres exposades s'han fet al taller de Sant Cugat amb l'artterapeuta Petra Kowalski. La impulsora del projecte internacional, la investigadora de la Universitat de Manchester Sally Schofield, explica alguns dels beneficis de l'artteràpia.

Sally Schofield

Fomenta l'autonomia i la presa de decisions. És un espai segur on poden explorar de manera lliure i expressar coses que potser de paraula no surten.


Després de la inauguració s'ha fet un taller d'artteràpia obert a tothom que es repetirà el 27 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.