El món de l'art recorda la figura de Joaquim Viñolas


Temes relacionats

Sentit homenatge a l'artista santcugatenc Joaquim Viñolas a El Siglo (19/oct/14)

El cineasta Joaquim Viñolas parla de l'homenatge que rebrà, al SAF (17/oct/14)


  • Comparteix:

Joaquim Viñolas

Joaquim Viñolas

L'artista i cineasta Joaquim Viñolas ha mort aquest dilluns als 92 anys i el món de l'art santcugatenc ha recordat la seva trajectòria. Viñolas va treballar els gèneres del surrealisme i l'abstracció en l'àmbit de la pintura. Pel que fa al cinema, en canvi, la seva faceta com a documentalista es va gestar a finals dels anys seixanta amb la producció de vuit pel·lícules, algunes rodades a Sant Cugat.

'Obra actual' va ser una de les seves últimes exposicions. Al 2004, la Casa de Cultura va acollir 19 obres fetes sobre fusta i paper, a més de dues escultures surrealistes. Els amics de l'artista Pep Codó, Martí Rom i Paco Soler van organitzar-li al 2014 una festa d'homenatge a la sala El Siglo.

El món de l'art de Sant Cugat lamenta la pèrdua de Viñolas. El galerista Josep Canals recorda la seva relació amb Joaquim Viñolas, a qui va conèixer de ben jove.

Josep Canals

Vaig conèixer en Viñolas de ben jovenet, quan hi havia un grup de gent jove i inquieta a Sant Cugat. La casa Viñolas era un focus d'art que ens va despertar a molts de nosaltres.


El crític d'art Josep Maria Cadena n'ha destacat 'la seva capacitat d'innovar i la constant cerca per millorar el seva espressió artística'.

Josep Maria Cadena

En Viñolas era un home imprevisible. No perquè dubtés sinó perquè sabia buscar. Això és el més important en el món de l'art al meu entendre.


Joaquim Viñolas va visitar l'espai de cinema 'Making of' del magazín de Cugat.cat 'Sant Cugat a fons' on va repassar la seva trajectòria com a director acompanyat del crític Àngel Comas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.