Sant Cugat rememora el dia en que es va convertir en seu de les Corts republicanes

Una exposició al Museu del Monestir explica aquest fet històric tan desconegut pels santcugatencs


  • Comparteix:

La regidora de Cultura, Silvia Solanellas, ha visitat la mostra

La regidora de Cultura, Silvia Solanellas, ha visitat la mostra

Sant Cugat recupera el seu passat com a seu de les Corts republicanes amb l'exposició 'L'escenografia del poder'. Des d'aquest dimarts i fins el 28 d'octubre, el Museu del Monestir acull aquesta mostra de petit format on s'hi explica un fet poc conegut per als santcugatencs, i és que el 30 de setembre del 1938, a l'església del Monestir, hi va tenir lloc l'última sessió de les Corts republicanes abans de la seva retirada cap a França. Com a curiositat, aquesta sessió es va vestir amb tapissos de simbologia monàrquica.

El comissari de l'exposició i director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas, ha posat en valor l'exhaustiva investigació que s'ha dut a terme per identificar quatre dels deu tapissos que van embolcallar la reunió. Garcia-Planas ha explicat que, tot i que aquest no fos un fet rellevant per a Sant Cugat, que en aquell moment era Pins del Vallès, si que va tenir un fort component simbòlic.

La regidora de Cultura, Silvia Solanellas, ha assistit a la inauguració, on ha destacat el paper que ha tingut la ciutat en alguns dels esdeveniments històrics més importants. 'L'escenografia del poder' s'emmarca en la programació que Museus de Sant Cugat ha dedicat a la nostra memòria recent.






Plàcid Garcia-Planas

És un fet molt poc conegut, que en tot cas va canviar poc la història de la ciutat, però que té un fortíssim component històric.

Silvia Solanellas

El Monestir ha estat centre d'esdeveniments històrics importants i molts santcugatencs ho desconeixen, com per exemple aquest. Precisament és el 80è aniversari en que es van reunir les Corts republicanes en plena fugida del feixisme i ho van fer aquí al Monestir, envoltats de tapissos monàrquics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.