Una exposició sobre l'etapa santcugatenca de Grau Garriga clou l'any d'homenatge a l'artista


  • Comparteix:

La mostra es pot veure fins el 27 de febrer a la Casa Aymat

La mostra es pot veure fins el 27 de febrer a la Casa Aymat

Els orígens artístics del santcugatenc Josep Grau-Garriga es poden veure des d'aquest dimecres i fins el proper 27 de febrer a la Casa Aymat. La mostra, que tanca l'any d'homenatge a l'artista santcugatenc més internacional, ofereix una retrospectiva dels seus treballs durant els anys 1940 i 1950, i és un reflex de la seva vinculació amb el Sant Cugat d'aquella època.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha estat l'encarregat, junt amb l'artista, d'inaugurar l'exposició 'Grau-Garriga. Etapa Santcugatenca' que clou tot un any dedicat a homenatjar Josep Grau-Garriga, coincidint amb el seu 75è aniversari. Aquesta darrera mostra presenta les arrels de l'expressió artística de Grau-Garriga i inclou els dibuixos i pintures realitzats els anys 40 i 50 del segle passat. Des dels primers intents d'infantesa fins l'any 1957, on es culmina un cicle artístic amb els murals de l'ermita del Sant Crist de Llaceres.

Josep Grau-Garriga s'ha mostrat molt agraït per aquesta darrera exposició i per tot l'any 2004 que se li ha dedicat. L'artista santcugatenc ha destacat especialment que l'Any Grau Garriga s'hagi tancat a la Casa Aymat, un lloc que ha marcat tota la seva trajectòria. L'escoltem.

Josep Grau-Garriga

Aquesta casa ha marcat molt la meva trajectòria posterior. En les obres es veu molt que m'ha marcat haver nascut i viscut a Sant Cugat i que hi hagi hagut aquesta casa


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha remarcat la talla internacional de l'artista i li ha mostrat l'agraïment de tota la ciutat per portar el nom de Sant Cugat arreu del món. Recoder, a més, ha presentat el que els visitants podran trobar a l'exposició: les arrels de la ciutat, quan aquesta encara era una petita localitat rural. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Aquesta exposició ens mostra les nostres arrels i referma la nostra identitat com a poble


Recordem que amb aquesta exposició es tanca 'L'Any Grau-Garriga', que ha portat a la ciutat diverses exposicions com l'homenatge que li han fet diferents artistes locals, una mostra de la seva obra més recent o l'exposició de Grau-Garriga a l'Ateneu i la mostra didàctica de l'Escola d'Art sobre el tapís, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.