El Teatre Auditori s'omple per veure dues coreografies que contraposen la reflexió i l'alegria


  • Comparteix:

Cesc Gelabert ha guanyat, entre d'altres guardons, el Premio Nacional de Danza i el Premi Ciutat de Barcelona

Cesc Gelabert ha guanyat, entre d'altres guardons, el Premio Nacional de Danza i el Premi Ciutat de Barcelona

El Teatre Auditori ha acollit aquest divendres les coreografies '8421...' i 'Viene regando flores desde La Habana a Morón', a càrrec del ballarins de la companyia de dansa Gelabert-Azzopardi. Les dues peces han tingut una molt bona acollida entre el públic assistent, que ha aplaudit amb entusiasme els ballarins.

'8421...' és una obra que parla de la mort mitjançant uns moviments, un vestuari i una posada en escena purs i sobris. Durant aquesta primera part, de mitja hora de durada, els ballarins van desapareixent un a un fins que només queda una ballarina, en una posada en escena angoixant i tràgica. A la segona obra, 'Viene regando flores desde La Habana a Morón', els moviments són més lliures, acompanyats del ritme llatí de la banda cubana 'Quartet Timbancó', però amb una coreografia adaptada a la dansa contemporània. Cesc Gelabert, ballarí i un dels dos directors artístics, explica les diferències entre les dues obres.

Cesc Gelabert

Són dos obres diferents. La primera és una peça en que tot està mesurat formalment, i la llibertat es produeix a l'interior. En canvi la segona és una obra que està tan mesurada com la primera, però no està mesurada en la forma, sinó en el ritme i en el contingut


Segons Gelabert, aquest és un espectacle que busca que el públic es concentri, es diverteixi, i s'oblidi dels seus problemes. L'escoltem.

Cesc Gelabert

És un espectacle que té una primera part que t'obliga a concentrar-te, et posa en contacte amb tu mateix, és una peça una mica trista. A la segona part és una música molt alegre, la gent es relaxa i s'ho passa molt bé


L'espectacle es va estrenar el juliol de l'any 2003 al Festival Grec de Barcelona, i fins el proper setembre seguiran portant l'obra per diferents indrets. El proper dimecres 2 de març La Companyia estrenarà un nou espectacle al Teatre Lliure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.