Dani Vilaró: 'A 'La vida elàstica', m'agrada posar al límit els personatges'

El periodista i escriptor santcugatenc ha presentat el seu segon llibre, 'La vida elàstica', un recull de 13 contes


  • Comparteix:

Dani Vilaró amb el llibre 'La vida elàstica' / Foto: Cugat Mèdia

Dani Vilaró amb el llibre 'La vida elàstica' / Foto: Cugat Mèdia

El periodista i escriptor Dani Vilaró admet que gaudeix de 'fer la guitza' als personatges dels seus contes: 'M'agrada posar-los al límit'. És el que explora en 'La vida elàstica', un recull de 13 històries curtes editat per Voliana Edicions, que ha presentat aquest dimecres a Abacus Sant Cugat, acompanyat de la filòloga Susanna Àlvarez. El llibre parla de 'la deformació que podem patir en la nostra vida i que pot fer que la persona s'acabi trencant o deformant fins que no torna a la posició inicial'. 'Al final parlo de la vida', ha explicat a Cugat Mèdia.

Vilaró va escriure el seu primer recull de contes, 'Si em toques, cauré' (Viena Edicions), el 2017, i va endur-se el 26è Premi Ciutat de Badalona i 30è Premi Literari Països Catalans - Solstici d'Estiu. Amb 'La vida elàstica' ha guanyat el Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes 2021, promogut per Voliana Edicions i l'Ajuntament de Terrassa.

Ara ja pensa en publicar el seu tercer llibre de contes, però deixa la porta oberta a endinsar-se en el món de la novel·la. En tot cas, veu el conte com "un gènere que cal reivindicar", del qual gaudeix tant com a lector com a escriptor. Això sí, apunta que el conte és "exigent" perquè "tot ha de passar en poc espai".

Un moment de la presentació de llibre, a Abacus Sant Cugat

Un moment de la presentació de llibre, a Abacus Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia


Dani Vilaró és periodista i treballa com a responsable de comunicació a Amnistia Internacional. També és professor de narrativa a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.


Dani Vilaró

Són contes de personatges i m'agrada posar-los al límit. 'La vida elàstica' parla de la deformació que podem patir, fins a trencar-nos. Els faig una mica la guitza.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.