La tradició centenària de les Caramelles torna a Sant Cugat diumenge i dilluns de Pasqua


  • Comparteix:

Les corals de la Unió i la Lira recorreran el centre de la ciutat cantant valsos, havaneres i sardanes

Les corals de la Unió i la Lira recorreran el centre de la ciutat cantant valsos, havaneres i sardanes

La Coral de la Unió Santcugatenca i el cor La Lira recorreran aquest diumenge i dilluns de Pasqua els carrers de Sant Cugat cantant les tradicionals Caramelles. Valsos, havaneres i sardanes formen part del repertori d'aquesta tradició centenària, que a Sant Cugat es va iniciar l'any 1872.

Diumenge i dilluns de Pasqua, els carrers i places de Sant Cugat s'ompliran de música popular, amb la tradicional cantada de les Caramelles a càrrec de la Coral de la Unió Santcugatenca i el cor La Lira.

Diumenge al matí, el recorregut s'iniciarà als estudis d'aquesta casa, Ràdio Sant Cugat, i visitarà entre d'altres indrets el mercat de Pere San, la Llar d'Avis i l'Ajuntament. El plat fort arribarà a la una del migdia, amb una cantada al Monestir, a la sortida de la missa major.

El responsable de la Coral de la Unió Santcugatenca, Josep Garrell, ha explicat al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora el repertori de la cantada de Caramelles d'enguany. L'escoltem.

Josep Garrell

Cantem caramelles, havaneres, sardanes i valsos d'autors catalans. Les havaneres s'han posat de moda des de fa un temps.


Entre les peces que s'interpretaran, destaca la caramella 'Pasqua florida' del mestre Recasens, havaneres tan populars com 'El meu avi' o 'Prop del mar' i un bon grapat de valsos i sardanes.

El mestre del cor La Lira, Albert Recasens, ha explicat al magazín 'Barra Lliure' que els santcugatencs reben de forma molt positiva la tradició de les Caramelles.

Albert Santiago

La gent ho veu amb molta simpatia. Les manifestacions culturals al carrer sempre tenen bona acollida. A més és itinerant i la gent s'ho va trobant en diferents llocs.


Dilluns de Pasqua, el recorregut començarà de bon matí al centre de la ciutat i arribarà fins el Golf Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.