La Canals Galeria d'Art es vesteix de gala per celebrar els seus 50 anys d'història

Amb motiu de l'efemèride, la galeria exposa obres d'artistes locals de major reconeixement internacional


Temes relacionats

Canals Galeria d'Art estrena temporada recordant el pas de l'obra de Picasso per Sant Cugat ( 9/ago/23)

La Canals, primera galeria de Catalunya que se suma al Carnet Jove (10/jun/23)

Els 50 anys d'història de la Canals Galeria d'Art a la 'Tertúlia de cultura de Sant Cugat' (31/mar/23)


  • Comparteix:

La Canals Galeria d'Art ha celebrat, aquest diumenge, mig segle de vida i ho ha fet amb la posada en escena d'un recull de les 50 obres més destacades que han passat per aquest espai, que va néixer el 10 de setembre de 1973 de la mà de Josep Canals. Per aquesta sala ubicada ara al carrer d'Orient s'hi poden trobar, durant un període de temps limitat, les obres d'artistes locals de reconeixement internacional com Josep Royo, Grau-Garriga, Francesc Casademont, Sergi Barnils o Carles Delclaux. També obres d'artistes estretament vinculats a Sant Cugat com Daniel Argimón, Conxa Ibáñez o Maria Assumpció Raventós.

Ara, un dels objectius del galerista i fundador de l'espai, Josep Canals, passa per continuar documentant i vinculant l'art del tapís amb la ciutat santcugatenca. Tant és així que, tot coincidint amb l'any Picasso, està treballant per aportar més detalls i curiositats amb relació a un tapís de l'any 1965 dissenyat a París per l'artista i que, a causa del seu exili, va ser elaborat a Sant Cugat per mitjà dels teixidors santcugatencs Jaume Busquets, Josep Royo i l'exalcalde Joan Aymerich.

Actualment, el tapís 'Nature morte sous la lampe' es troba al Museu Picasso de Barcelona i un dels grans propòsits a curt termini de Canals és estudiar-lo i documentar-lo per poder-lo transportar, de forma física i "espiritual", al municipi.

Per al galerista santcugatenc, que va començar a fomentar l'estima per la cultura ara fa més de 60 anys, "l'art no és només un fet estètic, és també un element polític i social clau en la transformació de la societat". Amb aquesta visió va néixer la Canals Galeria d'Art, una galeria que, tot i el pas dels anys, continua trencant barreres a Sant Cugat.


Josep Canals

Estem molt satisfets amb la feina que fem a la galeria, tot i que considerem que, a vegades, el públic de Sant Cugat no ofereix tot el suport que ens agradaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.