El Carnaval s'estreny el cinturó per mantenir les activitats principals malgrat la retallada

La comissió organitzadora demana a l'Ajuntament compromís amb una activitat "de ciutat"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Gall de Carnaval / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge d'arxiu del Gall de Carnaval / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Sant Cugat tindrà Carnaval, però amb gairebé la meitat del pressupost que l'any passat. La partida, molt retallada per l'Ajuntament com a conseqüència del dèficit, permetrà mantenir les activitats principals de la celebració com són el cercatasques, el ball de gitanes i el concurs de comparses, però es notarà en alguns elements i propostes. L'organització espera que es tracti d'una mesura transitòria i demana a l'Ajuntament que 'cregui' en el Carnaval com una 'activitat de ciutat' amb dues dècades d'història i amb la seva traducció real en la partida econòmica assignada.

L'equip de govern va anunciar que els 25 milions de dèficit comportarien retallades i a l'espera de la seva concreció, la mesura es va fent notar. És el cas del Carnaval, que enguany se celebrarà del 8 al 14 de febrer, però gairebé amb la meitat de recursos econòmics per part de l'Ajuntament, segons ha concretat a Cugat Mèdia el membre de la comissió organitzadora, Arnau Marimon.

Si bé l'any passat les celebracions van comptar amb uns 50.000 euros, enguany en seran uns 30.000. "Ja era un pressupost ajustat", ha recordat Marimon qui ha avançat que es treballa per mantenir totes les activitats, però que "no podrà ser de forma normal". La regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha confirmat aquesta disminució del pressupost que l'Ajuntament fa "a contracor" a causa de la situació de les arques municipals.

Escamilla ha explicat que les retallades en les propostes de cultura popular i tradicional, com ha passat també amb la Rua dels Tres Tombs, es donaran al llarg de 2024 i que la voluntat serà sempre preservar l'essència de l'activitat i eliminar el que no sigui imprescindible. La regidora adverteix que les propostes de carrer no lluiran com en anys anteriors.

Aquesta premissa implicarà, pel que fa al Carnaval, menys música en directe, un concurs de comparses sense il·luminació afegida al carrer i l'anul·lació del ball de nit, així com les activitats de dimarts de Carnaval.

El que està garantit, ha concretat Marimon, és el programa central de la festivitat.

  • Dijous 8 de febrer Baixada del Gall.
  • Divendres 9 de febrer Cercatasques.
  • Dissabte 10 de febrer Ball de Gitanes i Concurs de comparses.
  • Diumenge 11 de febrer Gitanetes i Ball infantil.
  • Dimecres 14 de febrer Tornada del poder i sardinada.





  • Arnau Marimon

    Ja era un pressupost molt ajustat i aquest any s'ha retallat un munt, gairebé a la meitat. La comissió treballa per mantenir-ho tot, però no podrà ser de forma normal.

    Núria Escamilla

    El pressupost és el que hi ha. Esperem que en els propers anys anar recuperant allò que teníem.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.