L'ANC reconeix amb una mostra la figura de la pedagoga Francesca Bonnemaison


  • Comparteix:

Imatge promocional de la mostra / Foto: ANC

Imatge promocional de la mostra / Foto: ANC

L'exposició 'Francesca Bonnemaison. Cuidadito que pincho!', inaugurada aquest dimarts a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ret un homenatge a la pedagoga, pionera i referent en la formació de les dones durant les primeres dècades del segle XX. La mostra exhibeix documents originals, conservats per l'ANC, de la infantesa de Bonnemaison. Són peces tèxtils amb textos brodats i registres sonors, produïts pel grup Dones Sonores per a Ràdio Paquita, l'emissora del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. La proposta, a càrrec de l'artista Núria Benet, es podrà visitar fins al 29 de maig.

Bonnemaison va ser la creadora de la Biblioteca Popular de la Dona el 1909, que més tard es coneixeria com a Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona. La pedagoga i pionera va voler combinar els coneixements i habilitats tradicionals que estan associats a les dones amb els ensenyaments tècnics perquè poguessin sortir de la llar i integrar-se al món laboral.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l'alcalde, Josep Maria Vallès, han assistit a la inauguració. Garriga ha afirmat que "el llegat de Francesca Bonnemaison el redescobrim amb la mirada inevitablement de dona i també amb la mirada creativa, feta des del món de l'art".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.