Dissidència Sònica reclama un nou model de gestió per als espais culturals municipals

L'entitat denuncia que l'Ajuntament porta anys traslladant la solució cap el futur


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Petits Canelons, organitzat per Dissidència Sònica / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del Petits Canelons, organitzat per Dissidència Sònica / Foto: Cugat Mèdia

Dissidència Sònica, entitat que promociona grups de música moderna, posa sobre la taula la necessitat de debatre la gestió d'espais culturals a Sant Cugat davant 'la manca d'equipaments'. L'associació assegura en un comunicat que el model d'externalització d'aquests espais a empreses privades està esgotat, ja que 'no es pot anar més enllà'. Des de Dissidència Sònica, aposten pel model de gestió comunitària.

El col·lectiu apunta que Sant Cugat pateix un dèficit crònic d'espais disponibles per a la vida cultural. Segura manifesta que aquest dèficit és reconegut per l'Ajuntament, però que "porten 20 anys traslladant la solució cap al futur". "Ara ens parlen d'un pla d'equipaments, que encara no se sap ben bé en què consistirà", exposa.

D'aquesta manera, considera que el debat sobre la gestió no es pot endarrerir més. "No sabem quants espais de propietat municipals hi ha, però si s'inclouen altres models de gestió sí que poden ser viables", explica Segura. En aquest sentit, sol·liciten un inventari d'espais culturals municipals. A més, demanen saber quins espais estan buits, quins estan en ús i sota quin règim.

A més, reitera que aquesta problemàtica la viuen diverses entitats del teixit associatiu de Sant Cugat.




ERNEST SEGURA

Amb el model que privilegia l'administració de gestió externalitzada no es pot anar més enllà del que hi ha. Creiem que ja no es pot retrassar més el debat sobre la gestió, ja que d'espais n'hi ha molts. No sabem quants n'hi ha, però amb els que existeixin, si es contemplen altres models de gestió sí que poden ser viables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.