Sant Cugat aplega prop de 4.000 persones per viure una nova edició de la Nit de l'Art


  • Comparteix:

Sant Cugat ha viscut aquest dissabte la cinquena Nit de l'Art, una proposta del col·lectiu Espais d'Art de la ciutat, que té l'objectiu d'acostar els santcugatencs al món de l'art i de les galeries en un horari nocturn i a través de diferents manifestacions artístiques. Un recorregut per les diferents galeries, una exposició de Joan Miró, concerts i actuacions diverses i la presentació del premi 'Nit d'Art' han estat alguns dels al·licients d'enguany, que segons la primera valoració dels organitzadors, ha atret prop de 4.000 persones.



D'aquesta manera han estat rebudes els milers de persones que han participat aquest dissabte a la nit a la cinquena de la Nit de l'Art, una iniciativa que va néixer ara fa cinc anys de la mà dels galeristes de la ciutat. Des de les 6 de la tarda i fins la mitjanit, totes aquelles persones que han volgut han pogut visitar les galeries de Sant Cugat o passejar-se pels carrers de la ciutat, engalanats seguint un tema molt particular: els 'Jardins d'Art'.

Els actes de la Nit de l'Art han començat amb la seva inauguració al Claustre del Monestir, un acte presidit per l'alcalde, Lluís Recoder i la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé. Citant paraules de Josep Maria Cadena, l'alcalde ha definit la ciutat com 'Sant Cugat, terra d'artistes', i s'ha mostrat orgullós de poder acollir actes com aquest.



Recoder ha volgut agrair també el recolzament de Catalana d'Occident i Autocugat, patrocinadors de la Nit de l'Art, i s'ha mostrat favorable de seguir aquest model anglosaxó de finançament, on el suport de les empreses privades és fonamental.

Per la seva banda, Àngels Solé ha volgut remarcar la importància d'aquesta edició de la Nit de l'Art en l'Any del Llibre i la Lectura, i ha expressat la voluntat que de cara a properes edicions, cada cop siguin més les entitats que hi participin.



Durant l'acte d'inauguració s'ha acomiadat la Musa 2004, el polifacètic artista Pere Formiguera, que ha donat el relleu a la Musa 2005, l'escriptor afincat a Sant Cugat Baltasar Porcel. Per Formiguera, haver estat la Musa de l'any passat va ser tot un regal, i ha comentat que l'elecció d'un escriptor com a successor és un encert per tal d'unificar totes les vessants de l'art.



Per la seva banda, la Musa entrant ha volgut treure-li importància al guardó però ha volgut deixar clar que activitats com la Nit de l'Art permeten intercanviar opinions, veure coses i estar amb la gent. Porcel, que ja porta molt anys vivint a la nostra ciutat, ha destacat, alhora, l'ampli món artístic a Sant Cugat.



La voluntat de donar presència a totes les arts i unificar-les ha estat una les reclamacions més escoltades durant tota la nit. Lluís Ribas, president de l'entitat organitzadora de la nit, Espais d'Art, també ha mostrat aquesta voluntat de cara a properes edicions, i ha destacat que s'està complint el seu propòsit d'apropar l'art a la gent.



I sembla que els assistents i participants a la Nit de l'Art així ho interpreten. Moltes són les persones que visiten normalment les galeries d'art de la nostra ciutat, però també són moltes les que cada any repeteixen i són fidels a aquesta iniciativa cultural.



Entre les novetats d'aquest any ha destacat l'exposició d'homenatge a Joan Miró, i que ha portat algunes de les seves pintures a les diferents galeries de la ciutat. I és que les galeries de Sant Cugat han estat les absolutes protagonistes de la Nit de l'Art, una nit que, en boca dels mateixos galeristes, és 'molt especial' i permet promocionar les obres dels artistes. Escoltem les opinions de Maria Fabre, de la Galeria Pou d'Art, Jordi Tortosa, de l'Espai Gorina, i Ferran Martí.



Un altre dels actes importants del programa de la Nit de l'Art ha estat la presentació del primer guardó de pintura de petit format 'Nit d'Art, Autocugat', dotat amb un premi de 12.000 euros i que, segons els propis organitzadors, es convertirà en un dels guardons més importants de l'Estat i que ha de contribuir a fer encara més rellevant aquesta Nit.

La Nit, però, ha comptat amb tot un seguit d'entitats que no només han intentat apropar la gent a les arts visuals, sinó la música i el teatre. I és que, tal i com afirma Lluís Ribas, tot s'ha fet per viure, una vegada més, 'la gran nit màgica de l'Art'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.