Joan López recull la litúrgia que acompanya l'arrossada popular en una exposició al CMSC


  • Comparteix:

Reflectir la litúrgia que ha acompanyat el concurs d’arrossos durant aquest 25 anys és la intenció que s’amaga darrera de l’exposició del santcugatenc Joan López i que es pot veure fins el proper diumenge, dia del concurs de paelles, a la seu del CMSC. En total, la mostra recull una 20 de quadres que escenifiquen el procés d’elaboració de les paelles i que, segons el propi autor, són l’escenari de moltes petites històries entranyables.

Unes 20 aquarel·les de l'artista santcugatenc Joan López i que reflecteixen la tradicional arrossada de la Festa Major, s'exposen fins diumenge a la planta baixa del Club Muntanyenc Sant Cugat. L’artista ha remarcat que ha volgut que l’exposició fos un acte més de l’arrossada popular, un acte que per ell sempre ha estat molt entranyable ja que ell mateix va néixer en aquesta plaça. Escoltem Joan López.

Joan López

Per mi sempre ha estat molt entranyable per el que és la festa. Molt popular, amb moltes petites històries i perquè jo he nascut en aquesta plaça


La inauguració de la mostra ha comptat també amb la presència de l’alcalde Lluís Recoder, i la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, han volgut remarcar el fet que l’exposició se celebri coincidint amb el 25è aniversari de l'arrossada i n’han elogiat el contingut perquè retrata molt bé el sentit de la Festa Major. Un sentit que, per a Recoder, dóna caràcter de poble a la festa.

Lluís Recoder

És una exposició que retrata molt bé el sentit del que és la Festa Major i el sentit de l'arrossada que fa 25 anys que se celebra. Una data assenyalada on es reuneixen centenars de persones compartint taula i ganes de festa i que dóna sentit de poble a la nostra festa


De la seva banda, per als organitzadors de l’arrossada, l'exposició és una manera més de contribuir a donar més força el concurs que enguany fa 25 anys i que plasma tot el procés d’elaboració de les paelles. Escoltem Josep Garrell.

Josep Garrell

L'artista ha plamat tots els ets i uts del procés d'elaboració de l'arròs. Des de que els treballadors de l'ajuntament comencen la instal·lació fins l'entrega de premis


Pel que fa a les previsions per al concurs d'aquest any, Garrell ha apuntat que esperen la participació d'unes 70/75 paelles i al voltant d’un miler de persones per menjar l’arròs després de les 67 de l’any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.