El Correllengua arribarà a l'octubre a la nostra ciutat amb un major esperit reivindicatiu


  • Comparteix:

El lema d'enguany és 'El nostre valencià, el català de tots'

El lema d'enguany és 'El nostre valencià, el català de tots'

Un sopar per la llengua o un homenatge a l'escriptor Jesús Moncada, recentment desaparegut, seran alguns dels actes programats enguany amb motiu del pas del Correllengua per la nostra ciutat, previst per mitjans d'octubre. L'objectiu de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) és que aquest any el component reivindicatiu estigui més present que mai en aquesta iniciativa.

El proper 3 de setembre començarà l'edició d'enguany del Correllengua, que passarà per la nostra ciutat la setmana del 17 al 23 d'octubre. La flama , símbol del Correllengua, inicia enguany el seu recorregut a Rià (Conflent) i des d'allà es dividirà en quatre columnes per abastar tot el territori dels Països Catalans.

El Correllengua d’aquest any parteix sota el lema 'El nostre valencià, el català de tots', una frase manllevada a l’escriptor Enric Valor. La iniciativa està organitzada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i l’Acció Cultural del País Valencià i pretén defensar la unitat de la llengua catalana i promocionar el català fomentant-ne l’ús social.

Tot i que encara queden gairebé 3 mesos, ja es comencen a definir les activitats que s'organitzaran a la nostra ciutat per celebrar el pas de la flama. El portaveu de la CAL, Bernat Pros, ha avançat que s’han plantejat canviar l’estructura del Correllengua a Sant Cugat per donar-li un major component reivindicatiu, i que alguns dels actes previstos consistiran en un sopar per la llengua o un homenatge a l'escriptor Jesús Moncada, recentment desaparegut.

Bernat Pros

Aquest any hem canviat moltes activitats. Ara, que es pugui avançar, tenim una xerrada sobre nous catalanoparlants i una altra en homenatge a Jesús Montcada. I en lloc de fer les activitats infantils farem un sopar per la llengua.


De la seva banda, l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre ha lamentat que, tot i que el Correllengua aplega milers de persones, no rebi la mateixa atenció mediàtica que, està rebent, per exemple, el manifest de 15 ultranacionalistes espanyols. En declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, Alexandre ha criticat la llei de política lingüística del govern català i també l'última campanya per fomentar l'ús del català anomenada 'Dóna corda al català', proposant altres alternatives.

Victor Alexandre

El que huríem de fer és una campanya televisiva amb nouvinguts d'altres països que ens preguntessin 'El català és un codi secret entre els catalans?' o una altra que digués 'Si us plau, no em marginis, parla'm en català'.


El Correllengua acabarà el seu recorregut el 5 de novembre a Perpinyà amb una manifestació i el festival ‘Rellamp!’, coincidint amb la data d'aniversari del Tractat dels Pirineus (7 de novembre de 1659).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.