El Claustre acull aquesta nit el primer concert del cicle de guitarra clàssica


  • Comparteix:

El grec Yorgos Arguiriadis i el català Jaume Torrent protagonitzen el concert d'aquest vespre

El grec Yorgos Arguiriadis i el català Jaume Torrent protagonitzen el concert d'aquest vespre

Un concert del grec Yorgos Arguiriadis i del català Jaume Torrent donen aquesta nit el tret de sortida al Cicle de Guitarra Clàssica, que es farà al Claustre i que organitzen l'Ajuntament i el Centre d'Estudis Musicals Gymel. Fins l'1 d'octubre, es programaran quatre concerts on s'interpretaran obres d'estils molt diversos, des del Barroc fins a la música contemporània.

El concert inaugural del cicle tindrà lloc avui, a les 10 de la nit, i constarà d'un recital del guitarrista grec Yorgos Arguiriadis, que interpretarà obres de Xavier Turull i Mauro Giuliani, i d'un altre del català Jaume Torrent, que presentarà peces pròpies i del compositor Mario Castelnuovo-Tedesco. En total, el cicle inclou quatre concerts que s'allargaran fins l'1 d'octubre i que abraçaran obres d'èpoques ben diverses, des del Barroc, amb peces de Vivaldi i Bach, fins a la música contemporània, com és el cas de Xavier Montsalvatge, Heitor Villa-Lobos i Joaquín Turina.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat que aquesta iniciativa pretén extreure el màxim rendiment cultural a un espai com el Claustre del Monestir.

Àngels Solé

No volíem deixar un espai com el Claustre el mes de setembre sense una oferta musical. És un espai massa interessant com per tenir-lo buit. Coincidint amb això, la Glòria Villanueva ens va proposar dedicar un cicle a la guitarra.


Tots els concerts començaran a les 10 de la nit. Les entrades anticipades es poden adquirir a la Casa de Cultura, a un preu de 10 euros per cada concert o de 30 euros per l'abonament per als quatre recitals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.