L'afillada de Victòria dels Àngels anuncia que es crearà una fundació per preservar el llegat cultural de la soprano


  • Comparteix:

Una fundació podria preservar i difondre, en un futur, el llegat cultural de Victòria dels Àngels. Així ho ha explicat l'afillada de la desapareguda soprano, Helena Mora, que ha afegit que aquest és un projecte dirigit sobretot a les noves generacions de cantants i a totes aquelles persones amants de la música.

El projecte, que ja està força avançat, té l'objectiu de protegir i difondre el llegat cultural de victòria dels àngels, un llegat que segons la seva afillada, Helena Mora, passa sobretot per una forma de ser músic. Amb aquest objectiu, la voluntat és promoure diferents accions al voltant de la difusió i la formació, però també de la conservació del seu patrimoni, amb objectes com les partitures o el seu vestuari operístic. Així ho ha explicat Helena Mora.

helena Mora

És un projecte que tenim molt avançat i que ens fa molta il·lusió. Està dirigit sobretot a les noves generacions de cantants. Volem protegir el llegat cultural de Victoria dels Àngels


Tot i que encara s'ha d'acabar de concretar, la fundació podria ser mixta i comptar amb participació pública i privada. De fet, des de l'Ajuntament de Sant Cugat han manifestat la voluntat de poder participar en aquesta fundació, tot i que això encara s'ha d'acabar de concretar.

El que si que està clar és que comptarà amb el recolzament de reconeguts noms del món de la música com la soprano Ainhoa Arteta, que considera un deure de tots els músics perpetuar el nom i l'obra de Victòria dels Àngels.

Ainhoa Arteta

Crec que és un deure de tots nosaltres perpetuar el seu nom i que la seva obra, que n'ha deixat tanta, que no s'oblidi mai


L'anunci d'aquest projecte s'ha fet en el marc de la presentació del concert d'homenatge a Victòria dels Àngels que es farà aquest divendres al Teatre-Auditori i que anirà a càrrec de la mateixa Ainhoa Arteta i del tenor Luis Dámaso.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.