Sant Cugat és la ciutat pionera del país en crear un índex d'escriptors


  • Comparteix:

Sant Cugat clou l'Any del Llibre i la Lectura amb l'inauguració de l'índex d'autors i autores de llibres de la ciutat que agrupa tots els sancugatencs d'origen o d'adopció que han escrit i publicat llibres durant els segles XX i XXI. Aquest índex es presenta en format web per la facilitat de reactualitzar la informació constantment i perquè aquest mitjà permet incloure més informació addicional, creant una comunitat virtual.

La presentació de la web 'Índex d'autors i autores de Sant Cugat' ha estat la manera de tancar un 'Any del Llibre i la Lectura' que ha portat desenes d'actes literaris i culturals a la ciutat. En una Biblioteca del Mil·lenari plena de personalitats, l'alcalde Lluís Recoder a destacat la importància d'un índex que recull totes aquelles persones que han escrit i publicat llibres i que han nascut, viuen o han viscut i han estat vinculades estretament a Sant Cugat durant els segles XX i XXI. Recoder ha insistit en que l'índex és un dels fruits de l'Any del LLibre i la Lectura' i que ha de contribuir a enfortir els lligams entre els autors i el seu poble.

Lluís Recoder

Aquesta web serà un dels fruits perdurables de l'Any del Llibre i la Lectura. Un fruit que confio que ajudi als autors a reforçar els lligams afectius i reals amb el seu poble i que això doni una major centralitat i qualitat cultural a la ciutat.


Al seu torn, el comissari del projecte, Víctor Batallé, ha ressaltat l'ampli ventall d'escriptors amb que compta la ciutat i ha destacat la riquesa temàtica que tracten els mateixos. A més, Batallé s'ha mostrat molt engrescat d'haver pogut participar en el projecte, alhora que ha elogiat el caràcter pioner d'aquesta iniciativa al país.

Víctor Batallé

El que m'ha passat a mi com a comissari és el que li passarà a la gent que entri a la web: s'adonarà que és bastant únic que una ciutat tingui actualment aquesta quantitat d'autors i aquesta riquesa temàtica.


De la seva banda, l'historiador Borja de Riquer, ha elogiat la iniciativa endegada pel galerista Josep Canals i el treball de molts ciutadans i institucions de Sant Cugat per tirar endevant el projecte. Riquer, ha destacat que d'aquesta manera es pot conèixer la densitat d'autors de la ciutat, la seva obra i, per sobre de tot, ha fet esment en el caràcter actualitzable de la web que permet estar el dia del que publiquen aquests autors.

Borja de Riquer

Ser una web que s'actualitza constantment permet estar al dia del que publica la gent de Sant Cugat i sobre tot tipus de matèries.


Actualment el registre consta de 90 autors referenciats, cascun d'ells amb la seva biografia, bibliografia i premis que hagi rebut, entre d'altres apartats. S'està treballant per ampliar-ho a 150 properament. La informació que apareix publicada a les fitxes respecta al màxim la voluntat de cadascun dels autors i les autores ja que durant el procés de creació s'ha estat constanment en contacte amb els propis autors.

Recordar que l'índex s'ha fet finalment en format web, al qual s'hi pot accedir des de la pàgina electrònica de l'Ajuntament (www.santcugat.org), per la facilitat d'actualització enfront el format paper. A més, la pàgina web té la intenció d'anar més enllà d'una simple llista d'autors i la seva bibliografia. Per això s'ha creat una secció de novetats i un llibre de visites per iniciar una petita comunitat virtual.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.