La Comissió de la Dignitat protestarà per l'exposició que es farà amb els 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

La Comissió de la Dignitat, formada per reivindicar el retorn dels papers de Salamanca, es concentrà el 15 d'octubre davant la delegació del govern per protestar per l'obertura de l'exposició que amb els documents expoliats per les tropes franquistes es farà a Salamanca. La Comissió compta amb el suport de prop d'un centenar d'entitats, partits polítics i persones a títol personal.

Després de la concentració es llegirà una carta de protesta al govern espanyol per l'estrena d'aquesta exposició. Sota el títol de 'Propaganda de Guerra', la mostra ha estat confeccionada amb el material català robat per les tropes franquistes al govern republicà l'any 1939.

També es vol denunciar l'espoli continuat que representa que aquestes documents segueixin retinguts a l''Archivo General de la Guerra Civil' sense el permís dels seus legítims propietaris.

La Comissió de la Dignitat té ja prop d'un centenar d'adhesions entre les quals hi ha noms com Noam Chomsky, Rigoberta Menchú o Francesco Cossiga. El govern espanyol va voler donar per tancat el tema del retorn dels arxius de Salamanca adduint una suposada unitat dels arxius relacionats amb la Guerra Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.