La Flama del Canigó arribarà a Sant Cugat per Sant Joan


  • Comparteix:

La Flama del Canigó, el foc que encén les fogueres de Sant Joan, arribarà a Sant Cugat el dissabte 23 de juny. Actuacions de ball de bastons, cant coral, sardanes, geganters, castellers i la dansa tradicional catalana seran els protagonistes de la festa de benvinguda, que tindrà lloc a la plaça d'Octavià.

La Comissió de la Flama, impulsada per Òmnium Sant Cugat, és l'encarregada un any més de portar la Flama del Canigó a la nostra ciutat. Els focs de Sant Joan són una tradició mil·lenària per celebrar el solstici de l'estiu i és l'única festa d'àmbit nacional comuna a tots els Països Catalans.

El responsable de la comissió de la Flama del Canigó, Joan Contijoc, explica que el més important de la jornada és el missatge a transmetre.

Joan Contijoc

La Flama del Canigó té un sentit molt fort de catalanitat. Volem fer una molt bona festa però el més important és el missatge que porta la Flama del Canigó i el que significa.


La festa de benvinguda, oberta a tota la ciutadania, tindrà diferents actuacions de cultura popular i tradicional, a més de la lectura del manifest de la Flama que ha escrit el president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta.

Contijoc dóna més detalls d'aquesta festa.

Joan Contijoc

En principi, la festa haurà començat a les set de la tarda amb diferents actuacions. A les vuit arribarà la flama, encendrem el foc i repartirem vi i coca a tots els assitents.


Una de les expectatives de la comissió és superar l'assistència de l'edició passada. A més, s'espera que l'alcalde electe, Lluís Recoder, llegeixi el discurs oficial de benvinguda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.