Unes 5.000 persones han participat en les activitats del festival 'Poesia a Sant Cugat'


  • Comparteix:

El segon festival 'Poesia a Sant Cugat' ha estat tot un èxit. Unes 5.000 persones han gaudit d'un extens programa d'actes que es va iniciar dimecres i que va finalitzar dissabte a la nit amb la celebració del cinquè Festival de Poesia Catalana.

El tret de sortida de 'Poesia a Sant Cugat' el van donar dimecres passat l'alcalde Recoder i el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, en un acte en el qual es va presentar el llibre 'La pau del cranc', una obra de Marc Romera guanyadora del certamen de l'any passat.
Amb la inauguració oficial del festival es van iniciar quatre dies intensos en els quals les activitats s'han succeït una darrera altra per tota la ciutat. Les lectures poètiques al carrer i a les llibreries de la ciutat, els concerts poètico-musicals o els muntatges videopoètics han fet que la poesia s'hagi viscut intensament per tots els racons de Sant Cugat.
El gran protagonista del festival ha estat Jacint Verdaguer, ja que aprofitant la celebració del centenari de la seva mort molts actes han estat dedicats a la seva figura. D'entre els actes dedicats a Verdaguer cal destacar l'exposició que es va inaugurar sobre mossèn Cinto a l'Arxiu Nacional de Catalunya, la marató poètica, on es va llegir l'obra 'Pàtria'; o el muntatge de dansa creat pel coreògraf Ramon Oller que es va poder veure dissabte al migdia al Claustre del Monestir. La dansa de Ramon Oller va estar acompanyada de la música de Marina Rossell. La cantant catalana va explicar a Ràdio Sant Cugat la passió que sent per Verdaguer.

Marina Rossell

Verdaguer era un home tan especial que en els seus enemics els hi deia amadíssims enemics


Des de l'Ajuntament s'ha fet una valoració molt positiva del desenvolupament d'aquesta segona edició del festival. La regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, ha anunciat que l'any vinent el festival s'internacionalitzarà. Segons Ponsa, durant quatre dies Sant Cugat ha viscut 'una gran festa de la poesia'.

Àngels Ponsa

Ha estat la gran festa de la poesia a Sant Cugat, que en aquesta edició ha tingut un considerable augment de públic


'Poesia a Sant Cugat' es va tancar dissabte a la nit al Teatre-auditori amb l'escenificació del cinquè 'Festival de Poesia Catalana'. En el festival van participar poetes com Enric Casasses, Antoni Vidal Ferrando o Joan Fortuny. El director escènic del muntatge va ser Ferran Madico i la música la va posar el grup Cordes Invisibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.