Baltasar Porcel explica la seva nova novel·la, 'Cada castell i totes les ombres'


Temes relacionats

Baltasar Porcel rep el 28è Premi Sant Joan Caixa Sabadell (18/jun/08)

Baltasar Porcel guanya el Premi Sant Joan (13/jun/08)

Porcel, Medalla d'Or al Mèrit Artístic de Barcelona ( 2/abr/08)

Baltasar Porcel, premiat amb la medalla d'or al mèrit artístic de l'Ajuntament de Barcelona (16/gen/08)

Porcel recorda els lligams entre les cultures mediterrànies en el discurs de cloenda a la Fira de Frankfurt (15/oct/07)

Porcel recela de Frankfurt com a impulsor de la literatura catalana (28/set/07)

Baltasar Porcel rep el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes ( 7/jun/07)


  • Comparteix:

L'escriptor mallorquí Baltasar Porcel, resident a Valldoreix, ha publicat la seva última novel·la 'Cada castell i totes les ombres', del Grup 62. Porcel ha explicat en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que l'obra és un retrat de la 'massa actuant' i el 'nucli dirigent' de Barcelona, extrapolable a qualsevol gran ciutat contemporània. La novel·la ha estat distingida amb el Premi Sant Joan 2008.

Els dos protagonistes de la novel·la de Baltasar Porcel són els dos focus principals de la vida ciutadana que donen forma al títol de l'obra. Escoltem el periodista i escriptor resident a Valldoreix.

Baltasar Porcel

Són dos personatges arquetípics, un la 'massa actuant' i l'altre 'el nucli dirigent'. Cada un depèn de l'altre, però són diferents. Hi ha ombres i castells.




Un dels protagonistes, Ginés Jordi Martigalà, és un empresari poderós, que col·lecciona obres d'art i és considerat pel seu autor un 'cínic'. L'altre protagonista, Pelai Puig Alosa, és un professor d'institut que intenta escalar posicions en el seu partit d'esquerres i viu al barri de Rei Conqueridor, on es viurà un enfonsament similar al del barri del Carmel. Precisament, Porcel va descriure aquesta tragèdia uns mesos abans de l'esfondrament del barri barceloní.

Baltasar Porcel

No és gens difícil d'imaginar que a Barcelona, que fa anys que es van començar a ensorrar cases, els fonaments estan mal fets.




La novel·la consta de 400 pàgines que transcorren en tres dies. L'obra es nodreix de la ploma de periodista de Porcel i continua l'exploració de Barcelona iniciada en les obres anteriors 'Lola i els peixos morts' i 'Ulisses a alta mar'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.