La Setmana del Llibre deixa Barcelona i es muda a Sant Cugat apostant per la qualitat


  • Comparteix:

La Setmana del Llibre en Català vindrà finalment a Sant Cugat. La 27a edició d'aquesta iniciativa literària aterrarà a la nostra ciutat la setmana del 6 al 15 de març de 2009 amb el nom de 'Fes-Te Llibre'. Els organitzadors han descartat fer-la a Barcelona, on s'ha fet cada any, per discrepàncies amb l'Ajuntament de la capital.

Després d'un estira-i-arronsa entre els organitzadors, el consistori barceloní, i els gremis de llibreters i editors, per decidir on s'havia de fer la 27a edició de la Setmana del Llibre, finalment la iniciativa literària catalana vindrà a la nostra ciutat, deixant per primera vegada la capital catalana.

Durant 10 dies els voltants del Monestir acolliran aquesta iniciativa que es presenta a Sant Cugat com a 'Fes-Te Llibre', un canvi de nom que persegueix l'objectiu de refundar la Setmana. El principal objectiu és que sigui un esdeveniment que vagi més enllà de la simple venda de llibres amb descompte.

Ho ha assegurat el president de la Setmana del Llibre, Albert Pèlach.

Albert Pèlach

Ens va semblar que havíem d'anar més endavant. Sense renunciar al que hem fet fins ara, ho volem potenciar amb activitats de qualitat i prestigi.


Davant la previsió que l'assistència de públic serà molt inferior que a Barcelona, Pèlach ha dit que ho compensaran amb qualitat.

Albert Pèlach

És cert que hi ha més concentració de públic a Barcelona, però pensem compensar-ho amb la qualitat de l'esdeveniment.


En aquest sentit, el president de la Festa del Llibre ha posat com a exemple el festival Temporada Alta de Girona, que gràcies a la seva qualitat s'ha consolidat a nivell de país tot i no fer-se a la capital.

La 27a Setmana del Llibre seguirà comptant amb el suport de la Generalitat, que hi aportarà 200.000 euros, un 30% més que l'any passat. Els gremis implicats, els patrocinadors i l'Ajuntament de Sant Cugat completaran el pressupost, amb unes xifres encara per determinar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.