Nova conferència del cicle d'història de Catalunya


  • Comparteix:

Albert Balcells

Albert Balcells

El Museu de Sant Cugat acull aquest vespre l'historiador i professor de l'Universitat Autònoma de Barcelona Albert Balcells, que exposarà l'acció cultural de la Mancomunitat de Catalunya dins del primer cicle de conferències 'Cultura i societat al segle XX' iniciat fa dues setmanes. El cicle està organitzat conjuntament per la delegació local d'Òmnium Cultural i el Museu de Sant Cugat i s'allargarà fins a mitjans de març.

Sota el títol 'La institucionalització de la cultura: l'obra de la Mancomunitat de Catalunya', el catedràtic d'història contemporània de la UAB Albert Balcells donarà les claus de l'actuació de foment de la cultura endegada per la Mancomunitat de Catalunya.

La Mancomunitat va ser l'agrupació de les quatre diputacions provincials catalanes a partir de 1914 i va representar el primer reconeixement per part de l'Estat espanyol de la personalitat i de la unitat territorial de Catalunya. El general Primo de Rivera va dissoldre l'institució el 1925.

La conferència és a les vuit del vespre i l'entrada és lliure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.