Diversitat d'opinions a les llibreries per la decisió del Gremi de Llibreters


  • Comparteix:

La majoria de les llibreries de Sant Cugat formen part del Gremi

La majoria de les llibreries de Sant Cugat formen part del Gremi

Les llibreries de la ciutat reaccionen de manera diversa per la desvinculació del Gremi de Llibreters de la Setmana del Llibre en Català. Gran part de les botigues se sumaran a la iniciativa, malgrat que no els suposa cap benefici econòmic, ja que consideren que és molt positiu per a la ciutat acollir aquesta iniciativa.

La propietària de la llibreria Mythos, Esther Gorchs, ha expressat el seu desconcert, ja que desconeix les causes que han portat el Gremi a prendre la decisió. Gorchs apunta a possibles 'motius polítics' que haurien motivat la decisió de l'entitat.

Esther Gorchs

No conec les causes, però crec que la Setmana del Llibre pot resultar molt positiva per a Sant Cugat, ja que hi ha molta participació.









Des de la llibreria Alexandria, Àngels Tolosa ha fet una crida a la unitat del sector, ja que creu que és un món on tothom hauria de caminar en una mateixa direcció.

Àngels Tolosa

No sé ben bé com han arribat a la separació, però penso que és millor que les coses es facin consensuadament.


Neus Ribatallada, de la llibreria Paideia, creu que aquesta desvinculació no afectarà la Setmana del Llibre. Ribatallada critica que no s'hagi lluitat prou perquè el gremi segueixi en l'organització.

Neus Ribatallada

A la Setmana no hi influeix que el gremi hi sigui. Si s'han tancat en banda ningú pot fer-hi res.


La llibreria Pati de Llibres, que està tramitant l'entrada al gremi, opina que tothom hauria de participar en aquesta festa dels llibres. Ho ha explicat una de les seves responsables, Sònia Gómez.

Sònia Gómez

Nosaltres encara no fa un any que hem obert, però participarem en la Setmana. Esperem que totes les llibreries de Catalunya ho facin.


En el cas del Celler dels llibres, el seu responsable, Ferran Ponton, ha assegurat entendre la decisió del gremi, tot i que donaran suport perquè la Setmana del Llibre sigui un èxit.

Ferran Ponton

És un acte per fer notar la necessitat que el gremi es converteixi en un interlocutor indispesable. Entenem que el gremi ha de fer valer la seva veu.


Totes les llibreries consultades per Cugat.cat formen part del Gremi de Llibreters, excepte Pati de Llibres, que està tramitant l'adhesió a l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.