Gabriel Ferrater no es pot entendre sense les matemàtiques, segons un estudi


  • Comparteix:

Gabriel Ferrater

Gabriel Ferrater

Un nou llibre revela la importància de les matemàtiques en la poesia i la trajectòria vital de Gabriel Ferrater. Es tracta de 'Gabriel Ferrater i Robert Musil: entre les ciències i les lletres', del professor d'Esade Eduard Bonet. Bonet, que va mantenir una gran amistat amb el poeta santcugatenc, fa una exhaustiva lectura de la seva vida fent especial atenció a la rellevància que la ciència en general i les matemàtiques en particular tenien per a ell.

'Gabriel Ferrater i Robert Musil: entre les ciències i les lletres' comença amb els records que l'autor té de la seva amistat amb el poeta, repassa el context històric de la seva obra, explica extensament les teories que la van marcar i fa després un paral·lelisme entre les concepcions de Ferrater i les de l'escriptor alemany Robert Musil, fortament marcades per la importància que donaven a la ciència i especialment a les matemàtiques.

Segons Eduard Bonet, fins ara això no s'ha valorat correctament.

Eduard Bonet

Ell sempre va dir que la formació matemàtica era molt important en la seva mentalitat. Això tothom ho ha volgut oblidar.




Bonet ha explicat també a Cugat.cat els motius que, segons ell, impedeixen que l'obra de Ferrater es valori tal com es mereix. A part de la pròpia complexitat de la seva obra i del fet que escrivís en català, que dificulta el seu coneixement internacional, Bonet assegura que l'alcoholisme que patia ha estat i continua sent un problema.

Eduard Bonet

L'alcoholisme ha fet, d'una banda, que molta gent el menyspreés, i de l'altra, que alguns el valoressin justament per aquest motiu.







El llibre d'Eduard Bonet és d'accés lliure, i es pot obtenir en format pdf a Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.