Ferran Aisa presenta la història de la Barcelona dels anys 30 a la llibreria Alexandria


  • Comparteix:

L'escriptor Ferran Aisa publica per primera vegada la història local de Barcelona durant el període de la 2a República i la Guerra Civil en el llibre 'L'Ajuntament de Barcelona (1931-1939)'. Aisa ha presentat aquest dijous l'obra de temàtica inèdita a la llibreria Alexandria, on ha destacat el que va significar la presa del poder per part dels sindicats i les forces polítiques d'esquerres, i com van afrontar l'alçament dels militars rebels el juliol del 36.

L'autor del llibre repassa tots els actors socials que van incidir a escriure la història de la ciutat en aquells anys convulsos d'abans i durant la Guerra Civil, i com la ciutat va viure la revolució de les forces d'esquerres, fins aleshores apartades històricament del poder polític.

Amb aquesta obra, Aisa ha aconseguit escriure una crònica de la ciutat que encara no existia. En aquest sentit, ha destacat la importància de fer-ho i unir-se finalment a totes les cròniques paral·leles que parlaven dels sindicats, els partits polítics i la Generalitat de l'època, però que encara no ho havien fet de la capital. Són declaracions a Cugat.cat.

Ferran Aisa

És un llibre inèdit perquè és la primera vegada que es fa una història general de la Barcelona d'aquests anys.


El llibre aborda la relació de l'Ajuntament amb la Generalitat de Catalunya i amb el govern de la República, i recull aspectes de la vida cultural, artística i quotidiana. En aquest sentit, explica aspectes inèdits de l'organització municipal, com són el proveïment de la ciutat, la construcció de refugis antiaeris, l'ajuda de la reraguarda als infants, la solidaritat amb Madrid i el País Basc, el salvament del patrimoni i els comitès revolucionaris de barriada, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.