Una rosa dels vents de Pep Codó coronarà el Turó de Can Mates


  • Comparteix:

El cim del Turó de Can Mates estarà coronat per una rosa dels vents formada per un conjunt d'escultures de granit obra de l'artista santcugatenc Pep Codó. El conjunt el formen 16 peces col·locades en forma circular i agrupades per parelles, de manera que des del centre de l'estructura s'assenyalen els quatre punts cardinals i per tant la direcció del vent. El treball és un encàrrec de l'Ajuntament i el finançament prové de la junta de compensació del Turó de Can Mates.

L'autor ha explicat a Cugat.cat que una de les seves intencions era no malmetre la imatge visual del turó, el punt més alt del Sant Cugat urbanitzat.

Pep Codó

És un espai molt alt i obert als quatre vents. Per no trencar l'harmonia els elements són baixos i queden ben integrats al paisatge.




Codó explica el funcionament interactiu d'aquesta escultura.

Pep Codó

Ho he fet pensant en els nanos. Les dues peces mirades des de l'eix mostren la inicial de cada vent.






L'àrea de Territori està cercant una data per col·locar l'estructura i fer la inauguració pertinent. L'Ajuntament ha explicat que abans d'instal·lar la nova obra la brigada municipal ha de fer un arranjament de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.