Mira-sol Teatre adapta 'Los figurantes' sota l'estrenada direcció de Guillem Mariné


Temes relacionats

Guillem Mariné, de Mira-sol Teatre, guardonat com a millor actor al concurs de teatre Desencaix (12/mai/10)


  • Comparteix:

Moment d'una representació d''El Papa i la Bruixa' al Teatre de Mira-sol

Moment d'una representació d''El Papa i la Bruixa' al Teatre de Mira-sol

La companyia Mira-sol Teatre ha començat a preparar el muntatge 'Los figurantes', de José Sanchís Sinisterra. El muntatge suposa l'estrena del membre de l'agrupació teatral, Guillem Mariné, com a director. Mira-sol Teatre combina les primeres lectures d'aquest text amb la representació de l'obra de Dario Fo, 'El Papa i la Bruixa', que ha tingut lloc aquest cap de setmana en doble sessió. La companyia continua així apostant per descentralitzar l'oferta cultural als districtes.

El dramaturg valencià José Sanchís Sinisterra va escriure 'Los figurantes' el 1988 amb l'objectiu de donar visibilitat als papers secundaris de les obres escèniques. D'igual manera, la companyia Mira-sol Teatre es planteja amb l'adaptació d'aquesta obra ressaltar la presència amateur als escenaris.

La mateixa voluntat per fer present la figuració al teatre és la que companyia mirasolenca ha volgut transmetre les companyies amateurs.

El director de l'adaptació de 'Los figurantes' ha explicat a Cugat.cat quin és el sentit de l'obra.

Guillem Mariné

L'autor proposa una visió dels papers secundaris molt interessant, de tal manera que dóna a conèixer què passaria si els féssim ser protagonistes.


El muntatge suposarà l'estrena com a director de Guillem Mariné. Mariné baixa dels escenaris, després d'aconseguir el premi al millor actor del concurs teatral 'Desencaix'.

La preparació de 'Los figurantes' coincideix amb la posada en escena d'una altra adaptació teatral, 'El Papa i la Bruixa' de Dario Fo. Un text situat en el papat de Joan Pau II que també suposa una crítica social i política. El muntatge va obrir el 9è Festival de Teatre de Mira-sol en una de les seves edicions menys participatives a causa del canvi de data de la cita.

La presidenta de Mira-sol Teatre, Rosa Sicart, explica les principals novetats que tindrà el calendari del festival.

Rosa Sicart

Després de les representacions de 'El Papa i la Bruixa' tornarem a parlar amb el consistori. La idea és tornar fer el festival a la primavera.





Mira-sol Teatre ha portat aquest cap de setmana 'El Papa i la Bruixa' en doble sessió, dissabte a les deu del vespre i diumenge a les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.