Mor el ceramista Frederic Gisbert


  • Comparteix:

Imatge del programa Pinzellades dedicat a Frederic Gisbert

Imatge del programa Pinzellades dedicat a Frederic Gisbert

El ceramista santcugatenc Frederic Gisbert ha mort la matinada de diumenge a dilluns a l'edat de 79 anys. Gisbert, que va treballar la ceràmica en torn i escultòrica, va ser un dels fundadors de l'Escola d'Art de Sant Cugat on també va exercir de professor. L'enterrament tindrà lloc aquest dimarts a les deu del matí al Monestir. Mira el programa Pinzellades dedicat a Frederic Gisbert a Cugat tv

Gisbert va néixer a Barcelona el 1932. Va començar la seva formació com a ceramista el 1958 al costat d'Angelina Alòs, primer, i amb Fritz Trautmann, després. El 1962 va obrir el seu primer taller a Sarrià, que el 1975 va traslladar definitivament a Sant Cugat.

Un cop instal·lat a la ciutat va ser, el 1978, un del fundadors de l'Escola d'Art, on després va exercir com a mestre de ceràmica. L'any 1982 la seva feina va ser reconeguda amb el primer premi de la Mostra de Ceràmica del Països Catalans.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha lamentat la mort del ceramista santcugatenc, de qui ha destacat la seva implicació amb la ciutat i la seva vitalitat.

Xavier Escura

Estem passant una temporada molt dolenta. En Frederic el recordo molt participatiu. Va ser un del fundadors de l'Escola d'Art.



El titular de l'àrea de Cultura ha explicat que el fons municipal conserva tres obres de Frederic Gisbert.

De la seva banda, un dels fundadors de l'Escola d'Art de la ciutat, Paco Minuesa, ha destacat que Gisbert era 'un bon amic i un gran artista'.

Paco Minuesa

Era un gran amic, una persona entranyable i molt implicada amb la ciutat a través de l'Escola d'Art de la ciutat







L'enterrament del ceramista serà aquest dimarts al matí, al Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.